Αρχική Οικονομία Η ομάδα EPAS του 1ου Προτύπου ΓΕΛ Χαλκίδας στις Βρυξέλλες μετά από...

Η ομάδα EPAS του 1ου Προτύπου ΓΕΛ Χαλκίδας στις Βρυξέλλες μετά από πρόσκληση του ευρωβουλευτή κ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο

37
0

Αρχική/Οικονομία/Εκπαίδευση/Η ομάδα EPAS του 1ου Προτύπου ΓΕΛ Χαλκίδας στις Βρυξέλλες μετά από πρόσκληση του ευρωβουλευτή κ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο

Με ξεχωριστό τρόπο γιόρτασε η ομάδα του προγράμματος Σχολεία Πρέσβεις του Ε.Κ. (EPAS) του 1ου Πρότυπου ΓΕΛ Χαλκίδας την Ημέρα της Ευρώπης.

Καλεσμένοι και φιλοξενούμενοι του ευρωβουλευτή κου Στέλιου Κυμπουρόπουλου οχτώ μαθητές, juniors ambassadors του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και οι seniors ambassadors εκπαιδευτικοί κα Ματθαίου Μαρία και κα Καλούση Κωνσταντίνα, επισκέφτηκαν4-6 Μαΐου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

Αν και δεν έγινε δυνατό να συναντηθούν δια ζώσης με τον κο Κυμπουρόπουλο, καθώς αυτός αναρρώνει από μια σοβαρή περιπέτεια της υγείας του, τους μαθητές και τους συνοδούς τους υποδέχτηκε ο υπεύθυνος του γραφείου του στις Βρυξέλλες, κος Αντωνακάκης, που φρόντισε για τη φιλοξενία τους.

Η αποστολή ξεναγήθηκε στο Parlamentarium, όπου ενημερώθηκε για το ρόλο και τον τρόπο της λειτουργίας του Ευρωκοινοβουλίου. Ακολούθησε επίσκεψη στα θεωρεία της αίθουσας Ολομέλειας και οι αναμνηστικές φωτογραφίες. Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με εκδρομή στην όμορφη Brugge με τρένο και επισκέψεις σε χαρακτηριστικά μνημεία και σημεία του κέντρου των Βρυξελλών. Ιδιαίτερα άρεσε το Μουσείο των Κόμιξ, που ήταν διασκεδαστικό και διαφωτιστικό για το ρόλο της εικόνας στη δημόσια ζωή από τα παλιά, τη διαδικασία για να γίνει ένα κόμιξ, διάφορους ήρωες του είδους κ.ά.

Οι seniors και juniors ambassadors του 1ου Πρότυπου ΓΕΛ Χαλκίδας ευχαριστούν θερμά τον ευρωβουλευτή κο Στέλιο Κυμπουρόπουλο, που τους έδωσε την ευκαιρία να έχουν αυτήν την ξεχωριστή εμπειρία , καθώς και όλους όσους φρόντισαν για αυτό το εκπαιδευτικό ταξίδι.

Ακολουθείστε μας στο Google News

Μοιραστείτε το

Go to Top

Πηγή: eviaportal.gr