Την πεποίθηση ότι σύντομα η διοργάνωση του ιστιοπλοϊκού αγώνα «Νήσος Εύβοια Regatta» θα αποτελεί ένα από τα στοιχεία της τουριστικής «ταυτότητάς» της εξέφρασε ο Σίμος Κεδίκογλου, υπογραμμίζοντας – το πόσο σημαντικό είναι το γεγονός, ότι παρά τις πολλές δυσκολίες, κατάφεραν οι διοργανωτές να πραγματοποιήσουν για δεύτερη χρονιά τον αγώνα. Παράλληλα, συνεχάρη τόσο τους διοργανωτές, όσο και τους χορηγούς που στήριξαν αυτή την προσπάθεια.

Ο βουλευτής στο χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την τελετή έναρξης του ιστιοπλοϊκού αγώνα “Νήσος Εύβοια Regatta 2020”, που έλαβε χώρα την Κυριακή 2 Αυγούστου στη Χαλκίδα, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμενικών Υποδομών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ευάγγελου Κυριαζόπουλου, αναφέρθηκε στη μεγάλη προβολή της Εύβοιας, όταν πριν από δυόμισι, περίπου, χρόνια μέσα από τις σελίδες ενός από τα κορυφαία ταξιδιωτικά περιοδικά παγκοσμίως, του «Conde Nast Traveler», είχε συμπεριληφθεί στα 20 καλύτερα νησιά σε όλο τον κόσμο για ιστιοπλοΐα. Τότε, ήταν που ο ίδιος είχε προτείνει στη Διοίκηση του Επιμελητηρίου της Εύβοιας να αξιοποιήσουν αυτή τη μοναδική ευκαιρία προβολής.

Όπως είπε, αυτή ακριβώς είναι και η επιδίωξη της διοργάνωσης της Regatta, όχι μόνο το να προβάλλουν τις ιστιοπλοϊκές δυνατότητες, αλλά και να ανακαλύψουν οι κυβερνήτες και τα πληρώματα των σκαφών τις ομορφιές του τόπου μας στο τρίπτυχο θάλασσα – φυσική ομορφιά- πολιτισμός και κατέληξε: «Πέρυσι η Regatta έγινε στη Βόρεια Εύβοια, φέτος στη Νότια. Ευχή μου είναι του χρόνου να είναι ακόμα μεγαλύτερη και να καλύψει όλη την Εύβοια».

Πηγή: eviaportal.gr