Τη νέα, πρωτοφανή απόπειρα της κυβέρνησης να υποβαθμίσει το περιβάλλον στον βωμό των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων ανέδειξε από το βήμα της βουλής ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, τοποθετούμενος κατά τη διάρκεια της συζήτησης του ν/σ για τις δημόσιες συμβάσεις.

Ο βουλευτής Ευβοίας και αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία σημείωσε πως με το άρθρο 219 η κυβέρνηση εκχωρεί απροκάλυπτα πλέον την περιβαλλοντική πολιτική της χώρας στους ιδιώτες επενδυτές, κατά παράβαση του Ενωσιακού Δικαίου και των κανόνων προστασίας των περιοχών Natura. Όπως επεσήμανε, πρόκειται για μία πρωτάκουστη διάταξη, με την οποία η επιλογή των αναπτυξιακών δραστηριοτήτων εντός προστατευόμενη περιοχής θα γίνεται με βασικό κριτήριο όχι την προστασία των απειλούμενων ειδών και στοιχείων της φύσης, αλλά τα συμφέροντα μιας ιδιωτικής επένδυσης!

Ο Μ. Χατζηγιαννάκης κάλεσε την κυβέρνηση να ακούσει το σύνολο των φορέων και των περιβαλλοντικών οργανώσεων και να μη δώσει τη χαριστική βολή  στον φυσικό πλούτο της χώρας, αποσύροντας έστω και την τελευταία στιγμή τη σκανδαλώδη αυτή ρύθμιση, την οποία χαρακτήρισε χειρότερη και από το νομοσχέδιο Χατζηδάκη που είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Ολοκληρώνοντας, τόνισε πως εάν με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση της ΝΔ σκοπεύει να παρακάμψει την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις προστατευόμενες περιοχές, θα βρει αντιμέτωπη με την αποφασιστική αντίδραση των τοπικών κοινωνιών στην Εύβοια, τη Σκύρο αλλά και σε όποια άλλη περιοχή της χώρας απειλείται.

Πηγή: eviaportal.gr