Δήλωση του Βαγγέλη Αποστόλου, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ν. Ευβοίας και πρώην Υπουργού, με αφορμή τη γνωστοποίηση από την Κυβέρνηση των μέτρων στήριξης των μελισσοκόμων της Β. Εύβοιας:

«Τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση για τους μελισσοκόμους των πυρόπληκτων περιοχών δεν έχουν, κατά τους ίδιους, κανένα πρακτικό αποτέλεσμα. Είναι χαρακτηριστική η διατύπωση της Γενικής Συνέλευσης του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Ιστιαίας «Η κυψέλη»: αποτελούν μια καλή έκθεση ιδεών, αφού δεν έχει εκδοθεί μέχρι τώρα καμία εφαρμοστική υπουργική απόφαση.

Και πράγματι έτσι είναι γιατί, εκτός της αποζημίωσης από το ασφάλιστρό τους στον ΕΛΓΑ για τα μελισσοσμήνη, που έχει καταγραφεί αλλά δεν έχει καταβληθεί ακόμη, όλες οι υπόλοιπες εξαγγελίες μένουν αιωρούμενες.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα με τις μελλισοτροφές της χειμερινής περιόδου. Η παροχή του ιδιωτικού τομέα καλοδεχούμενη, αλλά δεν αποτελεί μόνιμη λύση που είναι το ζητούμενο. Θα παρακολουθούμε την υλοποίηση των εξαγγελιών και την πορεία ενός κλάδου, που ειδικά για την πυρόπληκτη Β. Εύβοια μπορεί να αποτελέσει τη βάση για τη βιώσιμη ανάπτυξή του σε όλη τη χώρα. Γι αυτό απαιτείται και άμεσα η εκπόνηση ενός σχεδίου δράσης για την επόμενη ημέρα».

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr