Δήλωση του βουλευτή Ευβοίας Μίλτου Χατζηγιαννάκη, σχετικά με το πύρινο μέτωπο που για τρίτη διαδοχική μέρα καταστρέφει τη Βόρεια Εύβοια:

“Άλλη μία δύσκολη ημέρα τελειώνει, και μία ακόμα θα ξημερώσει αύριο, καθώς ήδη τρεις ημέρες καίει η φωτιά στη Βόρεια Εύβοια και πάνω από 35.000 στρέμματα και πολλές περιουσίες έχουν γίνει στάχτη.

Σήμερα επισκέφθηκε τη Βόρεια Εύβοια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είδε και ο ίδιος το δράμα και την αγωνία χιλιάδων Ευβοιωτών.

Σωστά το πρώτο μέλημα ήταν και είναι η εκκένωση των χωριών και η προστασία των ανθρωπίνων ζωών, αλλά δεν μπορεί να είναι η μόνη έννοια αυτή και να αφήνεται η πυρκαγιά να καίει μέχρι τη θάλασσα.

Τρεις ημέρες είμαστε στο πύρινο μέτωπο και η έλλειψη εναέριων, κυρίως, αλλά και επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων, σε συνδυασμό με πανελλαδική απουσία σχεδιασμού είναι στοιχεία πρωτοφανή.

Ακόμα, η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα και η κατάσταση σε όλη τη Βόρεια Εύβοια είναι δραματική.
Δεν πρέπει να αφεθεί και άλλο στη μοίρα της η Εύβοια, δεν πρέπει να αφεθεί η φωτιά να σβήσει στο Αιγαίο.

Η σκέψη όλων μας είναι με τους συνανθρώπους μας σε όλη την Ελλάδα που παλεύουν απέναντι στα τεράστια μέτωπα των πυρκαγιών.
Ας ελπίσουμε το δύσκολο βράδυ να περάσει χωρίς να έχουμε απώλειες ανθρωπίνων ζωών και αύριο να καλυτερεύσει η κατάσταση.”

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr