Κοινή Δήλωση των βουλευτών Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Β. Αποστόλου – Μ. Χατζηγιαννάκη για τη μετατροπή του Γ. Νοσοκομείου Χαλκίδας σε κλινική covid:

Η Εύβοια βιώνει την παταγώδη αποτυχία της Κυβέρνησης στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης εδώ και πολύ καιρό. Το τελευταίο επεισόδιο σε αυτή την τραγωδία περιλαμβάνει την επικίνδυνη Απόφαση του Υπουργείου Υγείας να αυξήσει αιφνίδια, χωρίς καμιά προετοιμασία και χωρίς τη παραμικρή πρόβλεψη ενίσχυσης, τις κλίνες covid του νοσοκομείου Χαλκίδας από 64 σε 94. Τη στιγμή που μεγάλα Νοσοκομεία της Αθήνας δεν υπερβαίνουν τις 50.

Για την άμεση εφαρμογή αυτής της απόφασης ζητήθηκε να αδειάσουν κρεβάτια ακόμη και χειρουργημένων ασθενών, με ευθύνη διακομιδής του ΕΚΑΒ σε άλλα Νοσοκομεία, δημόσια και ιδιωτικά της Αθήνας.

Μάλιστα όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του Γ.Ν. Χαλκίδας δόθηκε προφορική εντολή στους γιατρούς να μην δέχονται κανένα έκτακτο περιστατικό, μη covid, που έρχεται στο Νοσοκομείο και να το κατευθύνουν σε ιδιωτικά νοσοκομεία των Αθηνών.

Με αυτή την απόφαση στην πραγματικότητα το Γ.Ν. Χαλκίδας μετατρέπεται σε Νοσοκομείο Covid αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό στην περίθαλψη των κατοίκων ολόκληρου του νομού, αλλά και των γειτονικών περιοχών.

Παράλληλα οι επιτελείς του Υπουργείου Υγείας θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο τα περιστατικά που χρήζουν επείγουσας βοήθειας, αλλά και την φροντίδα των Covid περιστατικών στο Νοσοκομείο, καθώς δεν προβλέπεται η παραμικρή ενίσχυση με το κατάλληλο προσωπικό στις ήδη ελάχιστες δυνάμεις του Νοσοκομείου.
Η Εύβοια έχει ήδη πληρώσει αρκετά από την αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας. Για να μην πληρώσει περισσότερα σε ανθρώπινες ζωές καλούμε το Υπουργείο Υγείας να ανακαλέσει την ατεκμηρίωτη και πρωτίστως επικίνδυνη απόφαση.

Καλούμε δε την αυτοδιοίκηση, τους υγειονομικούς φορείς και τους άλλους βουλευτές του Νομού να προστατεύσουν το ΓΝ Χαλκίδας, τους ανθρώπους και πολίτες της Εύβοιας που αξίζουν καλύτερη αντιμετώπιση. Αξίζουν αξιοπρεπή και αποτελεσματική φροντίδα σε ένα σύγχρονο δημόσιο σύστημα υγείας.

Πηγή: eviaportal.gr