Η Δυναμική Πρωτοβουλία και η επικεφαλής του συνδυασμού πρώην δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Λίνα Ευσταθίου κατηγορεί την σημερινή δημοτική αρχή για παντελής έλλειψη οργάνωσης και σχεδιασμού εν μέσω πανδημίας.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής της κ. Ευσταθίου:

Ενώ η χώρα πλήττεται από το δεύτερο κύμα της πανδημίας, στο Δήμο μας παρατηρείται παντελής έλλειψη οργάνωσης και σχεδιασμού από πλευράς της Δημοτικής αρχής. Μέχρι στιγμής και ενώ έχουν μεσολαβήσει πολλοί μήνες από την έναρξη της πανδημίας, η δημοτική αρχή αδυνατεί να αναλάβει πρωτοβουλίες που θα προασπίζουν τη δημόσια υγεία και θα ανακουφίζουν τους επαγγελματίες από τις οικονομικές ζημιές που έχουν υποστεί. Αντίθετα, καθημερινά βλέπουμε δήμους να λειτουργούν στοχευμένα και επίσης, να εκδηλώνονται πρωτοβουλίες από ιδιώτες ή άλλους κοινωνικούς φορείς.

Επίσης, η δημοτική αρχή κλείνει τα μάτια στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στα σχολεία του τόπου μας από την εφαρμογή της εξ αποστάσεως σύγχρονης τηλεκπαίδευσης, αδιαφορώντας για την έλλειψη εξοπλισμού και την αδυναμία των οικογενειών να εξασφαλίσουν στα παιδιά τους τα απαραίτητα τεχνολογικά μέσα. Αναρωτιόμαστε πού είναι το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου.

Ζητάμε, λοιπόν, άμεσα :

  • Μέτρα που θα αφορούν στην ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου ώστε το κοινό να εξυπηρετείται ανεμπόδιστα εξ αποστάσεως
  • Πρωτοβουλίες για διενέργεια δωρεάν tests covid
  • Έμπρακτη στήριξη των επαγγελματιών του Δήμου που οι επιχειρήσεις τους παραμένουν κλειστές λόγω του lockdown
  • Παροχή εξοπλισμού σε μαθητές βάσει κοινωνικών κριτηρίων ώστε να έχουν πρόσβαση στην σύγχρονη τηλεκπαίδευση.

Κύριοι και κυρίες της Δημοτικής αρχής, σας καλούμε να εγκαταλείψετε το δόγμα του “βλέποντας και κάνοντας” και να προβείτε στην άμεση κατάρτιση πλήρους σχεδίου που θα αφορά σε όλα τα παραπάνω. Αναμένουμε τις ενέργειες σας.

Πηγή: eviaportal.gr