Ο Δήμος Χαλκιδέων και η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χαλκίδας (Δ.Ε.Υ.Α.Χ.) στράφηκαν δικαστικά κατά της εργολαβίας κατασκευής του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην πόλη, από τη Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ).

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Χαλκίδας απέρριψε το αίτημα προσωρινής διαταγής του Δήμου Χαλκιδέων και της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Χαλκίδας (Δ.Ε.Υ.Α.Χ.) να σταματήσει το έργο στην πόλη.

Τι σημαίνει όμως η ήττα του Δήμου και της Δ.Ε.Υ.Α.Χ;

Μήπως ότι η προετοιμασία του Δήμου Χαλκιδέων και της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. για τη δίκη ήταν πλημμελής;

Καθώς τα στελέχη της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. με ευθύνη της δημοτικής αρχής δεν ασχολήθηκαν σοβαρά με την υπόθεση. Η νομική σύμβουλος της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. είχε αποκλειστεί από τη δίκη και ορίστηκε ο νομικός σύμβουλος του Δήμου να εκπροσωπήσει την εταιρεία σε μια δια περιφοράς συνεδρίαση του Δ.Σ. λίγο πριν τη δικάσιμο.

Μήπως ότι το αίτημα προσωρινής διαταγής για τη διακοπή δεν είχε νομικό έρεισμα και έγινε για λαϊκή κατανάλωση αλλά και να κρύψει τις ευθύνες της δημοτικής αρχής για την έλλειψη συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. με τη Δ.Ε.Δ.Α. για την ομαλή εκτέλεση του έργου;

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr