Τον προβληματισμό του για το κατά πόσο οι προωθούμενες αλλαγές θα καταφέρουν να μειώσουν στην πράξη τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην απονομή δικαιοσύνης, εξέφρασε μιλώντας από το βήμα της Βουλής ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, τοποθετούμενος στη συζήτηση για το νομοσχέδιο κωδικοποίησης της δικονομίας για το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην αλλαγή σύνθεσης της ελάσσονος ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με τον υπερδιπλασιασμό του αριθμού των μελών της από εφτά σε δεκαπέντε, εκφράζοντας τον προβληματισμό του για την πιθανότητα ακόμα μεγαλύτερων καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση των δικαστικών υποθέσεων, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τον προσυμβατικό έλεγχο και τον έλεγχο των Δημοσίων Συμβάσεων.

Επιπρόσθετα, ο Μ. Χατζηγιαννάκης υπογράμμισε την ανάγκη για νομοθετική ρύθμιση που θα πρέπει να φέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου κάποια στιγμή να λυθεί το ζήτημα της διάκρισης μεταξύ τυπικού και ουσιαστικού ελλείμματος στους καταλογισμούς σε βάρος δημοσίων υπολόγων, καθώς η ισχύουσα νομοθεσία επιφυλάσσει την ίδια αντιμετώπιση απέναντι σε αυτόν που έχει διαπράξει μια τυπική παράβαση και σε αυτόν που έχει υπεξαιρέσει κάποιο χρηματικό ποσό από τα δημόσια ταμεία. Όπως επεσήμανε ο βουλευτής, η στρέβλωση αυτή οφείλει να λυθεί από την Πολιτεία με τρόπο σαφή, ώστε να δημιουργείται κλίμα ασφάλειας δικαίου, τόσο στους ελεγκτές όσο και στους ελεγχόμενους.

Πηγή: eviaportal.gr