Η επικεφαλής της μείζωνος αντιπολίτευσης του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων Τζοβάννα Γκόγκου αναφέρει ότι εξαιρέθηκαν οι μαθητές της Γ λυκείου του δήμου από την ευνοϊκή ρύθμιση του 2% για την εισαγωγή των μαθητών σε Πανεπιστήμια, από πληγείσες περιοχές.

Η κ. Γκόγκου αναφέρει:

Εξαιρέθηκαν και αδικήθηκαν οι μαθητές της Γ Λυκείου του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων από την ευνοϊκή ρύθμιση του άρθρου 13Β του ν. 4186/2013 που προβλέπει ένα ΕΠΙΠΛΕΟΝ ποσοστό έως 2% εισαγωγή μαθητών στην 3βαθμια εκπαίδευση απο περιοχές που επλήγησαν εξαιτίας φυσικών καταστροφών.

Ως Μείζων Αντιπολίτευση και επειδή ο Δήμος μας επλήγη απο τις καταστροφικές πλημμύρες του Αυγούστου του 2020 , φέραμε στο Δ.συμβούλιο το αίτημα μας, ώστε να πάρουμε απόφαση για την διεκδίκηση της ρύθμισης αυτής , έχοντας υπόψιν οτι η ρύθμιση αυτή είχε εφαρμοστεί και σε άλλους Δήμους με παρόμοιες καταστροφές.

Το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε θετικά ομόφωνα απόφαση και περιμέναμε από τον Δήμαρχο τις πιέσεις του και τις ενέργειες του ώστε αυτό να γίνει εφικτό και εφαρμόσιμο. Δυστυχώς καμία ουσιαστική ενέργεια δεν έγινε από τον Δήμαρχο που συνήθως ακολουθεί το “άρτον και θεάματα” υποτιμώντας τον κόπο των μαθητών και των γονέων και έτσι ενώ άλλοι δήμοι το υποστήριξαν και το κέρδισαν, ο δικός μας ο Δήμος απαξιώθηκε για πολλοστή φορά.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr