Το πρόσωπο της δυναμικής συνεργασίας φορέων και συλλόγων ως καταλυτικός παράγοντας για την τουριστική ανάπτυξη του τόπου αποτυπώθηκε χτες 27 Ιουλίου στην συνέντευξη τύπου για την υλοποίηση του ιστιοπλοϊκού αγώνα Evia Island Regatta 2021, την οποία πραγματοποίησε στο πανέμορφο Θεατράκι Κωστόπουλου στη Χαλκίδα στη Μέσα Παναγίτσα, η οργανωτική επιτροπή της διοργάνωσης.

Την συνέντευξη Τύπου άνοιξε ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της “Evia Island Regatta 2021” και Αντιπρόεδρος στο Δ.Σ του Επιμελητηρίου της Εύβοιας, Νίκος Μώρος ο οποίος εξήρε το πνεύμα συνεργασίας που αναπτύχτηκε μεταξύ των εκπροσώπων των φορέων του Νομού, των συλλόγων και της τοπικής κοινωνίας, καθώς επίσης και την μεγάλη υποστήριξη των χορηγών για την διοργάνωση της μεγαλύτερης ναυταθλητικής εκδήλωσης που γίνεται στο Νομό μας.

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής επεσήμανε ότι ο σκοπός της συνέντευξης είναι η ευρεία δημοσιότητα αυτών των μοναδικών γεγονότων καθώς και τα πολλαπλασιαστικά αναπτυξιακά οφέλη που προκύπτουν για τον νομό μας. Τόνισε δε, ότι οι συμμετοχές υπερβαίνουν τις 40, κάτι που σημαίνει ότι μαζί με τα πληρώματα και τους θεσμικούς θα επισκεφθούν την Εύβοια και τη Σκύρο πάνω από 350 με 400 άτομα, που θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την ιδιαίτερη κουλτούρα, τις ιδιαίτερες παραδόσεις, τον κατά τόπους φυσικό πλούτο, τα λιμάνια, τα τοπικά προϊόντα, τον τοπικό πολιτισμό, την φιλοξενία των ανθρώπων, του Νομού.

Στην ξεχωριστή όπως εξελίχθηκε εκδήλωση, χαιρετισμό απεύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Ηλίας Μπουρμάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Αθλητισμού Κωσταντίνος Γαλάνης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΝΕ Χαράλαμπος Μανιάτης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Χαλκίδας Ελένη Αϊδίνη, ο υπεύθυνος των αγώνων εκ μέρους του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χαλκίδας Κώστας Κατσικαβάλης και ο Πρόεδρος του ΣΑΜΜΕ Θεοδόσης Γεωργουλόπουλος καθώς και χορηγοί της εκδήλωσης όπως ο Θανάσης Αγγελάκης.

Σημειώνεται ότι η Evia Island Regatta 2021” διοργανώνεται για 3η συνεχή χρονιά αποτελώντας πλέον έναν θεσμό διεθνούς εμβέλειας στα ναυταθλητικά δρώμενα της χώρας μας. Την φετινή χρονιά η εν λόγω διοργάνωση θα αποκτήσει ένα επιπλέον ιδιαίτερο βάρος αφού θα την διαδεχθεί πλαισιώνοντας την ιδανικά, η υλοποίηση του “Πανελλήνιου Κυπέλλου Ανοικτής Θαλάσσης 2021”. Και τα δύο γεγονότα διοργανώνονται από το Επιμελητήριο Εύβοιας, τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χαλκίδας (ΙΟΧ) και το Σωματείο Αλληλοβοηθείας Μελών Επιμελητηρίου Εύβοιας (ΣΑΜΕΕ), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Οργανισμό Λιμένων Ν. Ευβοίας (ΟΛΝΕ Α.Ε.), με την πολύ χρήσιμη υποστήριξη των Δήμων Χαλκιδέων, Ιστιαίας – Αιδηψού και Σκύρου και με την πραγματικά καθοριστικής σημασίας στήριξη των χορηγών.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr