Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Γέφυρα Προόδου και Ελπίδας κ. Χρήστος Παγώνης, κ. Γιώργος Μπαντούνας και κ. Μιχάλης Κεράτσας με επιστολή τους προς την δήμαρχο Χαλκιδέων επισημαίνουν το ζήτημα επικινδυνότητας των ετοιμόρροπων κτιρίων σε όλη την έκταση του Δήμου Χαλκιδέων.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

Κυρία Δήμαρχε,

Επανειλημμένα στο Δημοτικό Συμβούλιο έχει τεθεί, από όλες τις Παρατάξεις, το ζήτημα της επικινδυνότητας των ετοιμόρροπων κτιρίων σε όλη την έκταση του Δήμου Χαλκιδέων, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής (οδός Σταμάτη), στην οδό Γαζέπη, στην οδό Προαστείου κλπ.

Παρά τις διαβεβαιώσεις σας, ότι το ζήτημα θα το αντιμετωπίσετε εγκαίρως, μέχρι σήμερα σε καμία ενέργεια κατεδάφισης έχετε προβεί παρά την ύπαρξη πολλών επικινδύνως ετοιμόρροπων κτιρίων στο Δήμο Χαλκιδέων.

Κυρία Δήμαρχε,

όπως γνωρίζετε η έντονη σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται στην περιοχή μας έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα τους κατοίκους των περιοχών που γειτνιάζουν με τα ετοιμόρροπα αυτά ακίνητα.
Εκτός τούτου τα κτίρια αυτά αποτελούν υγειονομική βόμβα που απειλεί την Δημόσια Υγεία.

Ιδιαίτερα στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής που λειτουργεί και το 1ο Δημοτικό Σχολείο με τους μαθητές και τους Γονείς να διέρχονται συχνά και καθημερινά από την οδό Σταμάτη η ανησυχία έχει μετατραπεί σε φόβο και διαμαρτυρία.

Πριν γίνουμε μάρτυρες πολύ δυσάρεστων γεγονότων παρακαλούμε να μας γνωρίσετε αν έχετε συγκροτήσει και ενεργοποιήσει την επιτροπή χαρακτηρισμού Ετοιμόρροπων και Επικίνδυνων κτισμάτων, αν έχουν γίνει αυτοψίες στα κτίρια αυτά, αν έχουν ενημερωθεί οι ιδιοκτήτες αυτών των ετοιμόρροπων, αν έχουν εκπνεύσει οι προθεσμίες, αν έχουν ενημερωθεί για την επικινδυνότητα οι αρμόδιες αρχές και τι προτίθεστε, εν τέλει, να πράξετε στο άμεσο μέλλον για να επιλυθεί το σοβαρό αυτό ζήτημα που απασχολεί πολλούς κατοίκους του Δήμου και απειλεί τόσο την σωματική τους ακεραιότητα όσο και την Δημόσια Υγεία.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr