Συνάντηση είχε ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, στην οποία συμμετείχε και ο πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Πτηνοτροφίας Ελλάδας κ. Θάνος Αγγελάκης.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών ενίσχυσης του συνόλου του παραγωγικού ιστού της χώρας και των ειδικών παρεμβάσεων σε συγκεκριμένους κλάδους, όπως είναι ο κλάδος της πτηνοτροφίας, αλλά και ο αγροτικός τομέας ο βουλευτής ζήτησε από τον Αναπληρωτή Υπουργό την άμεση οικονομική στήριξη και ενίσχυση, προκειμένου  να αντιμετωπιστούν οι σοβαρές συνέπειες που προκάλεσε η πανδημία στον κλάδο της πτηνοτροφίας, που έχει καταγράψει σημαντικές απώλειες τόσο στον πρωτογενή τομέα της εκτροφής, όσο και στον δευτερογενή της σφαγής και της μεταποίησης.

Παράλληλα, ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών και για την καταβολή των αποζημιώσεων στους συκοπαραγωγούς της Εύβοιας όχι μόνο λόγω covid-19,  αλλά και εξαιτίας των πρόσφατων καταστροφών των δέντρων από τις χιονοπτώσεις. Επίσης, αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί κερασιού στην περιοχή του  Μετοχίου Κύμης, ζητώντας να καταβληθούν αποζημιώσεις.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός δεσμεύτηκε, ότι για όλα τα θέματα, που τέθηκαν, θα δρομολογηθούν οι δέουσες ενέργειες. Πιο συγκεκριμένα, για τους  συκοπαραγωγούς της Εύβοιας υπήρξε δέσμευση για  άμεση καταβολή αποζημίωσης, ύψους 2  εκατομμυρίων ευρώ.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr