Υπογράφηκε η σύμβαση του Δήμου Κύμης Αλιβερίου με τον ανάδοχο του έργου για τις Επισκευές των γηπέδων ποδοσφαίρου του Αυλωναρίου και του Νεοχωρίου με δυνατότητα πρόσβασης Α.Μ.Ε.Α συνολικού προϋπολογισμού 484.856,18 €.

Γήπεδο Νεοχωρίου

Στο γήπεδο Νεοχωρίου θα ανακατασκευαστεί πλήρως ο υφιστάμενος αγωνιστικός χώρος του γηπέδου ποδοσφαίρου , ο οποίος δεν πληροί τις προϋποθέσεις για την ασφαλή διεξαγωγή αγώνων και η χρησιμοποίησή του εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους τραυματισμών και θα διαμορφωθεί μέρος του περιβάλλοντος χώρου ώστε να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης των
ΑΜΕΑ.
Αναλυτικά προβλέπονται οι εξής εργασίες:

Ανακατασκευή αγωνιστικού χώρου με τοποθέτηση στην τελική επιφάνεια τεχνητού χλοοτάπητα (τελευταίας γενιάς).

-ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ-ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΟΜΒΡΙΩΝ ΝΕΡΟΠΟΝΤΗΣ- ΥΠΟΒΑΣΗ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ-ΜΟΡΦΩΣΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ

Παράλληλα θα γίνουν επί μέρους αθλητικά έργα όπως προμήθεια και τοποθέτηση των εστιών ποδοσφαίρου που θα είναι αφαιρούμενες, από ελαφρό μέταλλο, πλήρεις με τα δίχτυα τους, τους ιστούς τάνυσης, τις σημαίες των γωνιών (corners) με τους ιστούς τους, και όλα τα εξαρτήματα τους, καθώς και τις βάσεις τοποθέτησης τους.
Επίσης θα τοποθετηθούν δύο (2) πάγκοι αθλητών των επτά (7) θέσεων, με επικάλυψη από ημιδιάφανο plexi glass

Πρόσβαση ΑΜΕΑ
Στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου , στη δυτική πλευρά ενδιάμεσα της περίφραξης του αγωνιστικού χώρου και της περίφραξης του γηπέδου ,παραπλεύρως της υφιστάμενης κερκίδας, θα δημιουργηθεί ο κατάλληλος χώρος πρόσβασης των ΑΜΕΑ , συνολικής επιφάνειας 100 τετραγωνικά μέτρα.

Γήπεδο Αυλωναρίου
Στο γήπεδο του Αυλωναρίου , θα γίνει η επισκευή του υπάρχοντος τεχνητού χλοοτάπητα ώστε να καταστεί κατάλληλος για την διεξαγωγή αγώνων , θα συμπληρωθεί καθ ΄ύψος η περίφραξη του αγωνιστικού χώρου και θα διαμορφωθεί μέρος του περιβάλλοντος χώρου ώστε να γίνει δυνατή η πρόσβαση των ΑΜΕΑ.

Επισκευή αγωνιστικού χώρου
Η επισκευή του αγωνιστικού χώρου , αφορά στην τελική του επιφάνεια , δηλαδή τον τεχνητό χλοοτάπητα.
Πρώτα θα γίνει ο καθαρισμός του τάπητα και θα αφαιρεθεί η υπάρχουσα ποσότητα καουτσούκ με την χρήση των κατάλληλων μηχανικών μέσων.
Στη συνέχεια με την χρήση κατάλληλου μηχανήματος θα χτενιστεί ο τεχνητός τάπητας ώστε να επανέλθει στην φυσιολογική του μορφή , επιτυγχάνοντας την ανόρθωσή του.
Κατόπιν θα γίνει λεπτομερής έλεγχος , των σημείων ένωσης των λωρίδων του τεχνητού τάπητα και όπου απαιτείται θα γίνει αποκατάσταση των ενώσεων.
Τέλος θα γίνει τοποθέτηση νέου υλικού συντήρησης (καουτσούκ)

Πρόσβαση ΑΜΕΑ
Στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου , στη νότια πλευρά ενδιάμεσα της περίφραξης του αγωνιστικού χώρου και της περίφραξης του γηπέδου ,στην είσοδο του γηπέδου, θα δημιουργηθεί ο κατάλληλος χώρος πρόσβασης των ΑΜΕΑ , συνολικής επιφάνειας 600 τετραγωνικά μέτρα.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr