Ο Βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ Σπύρος Πνευματικός επισκέφθηκε χθες σχολεία του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, με σκοπό να ενημερωθεί για τα προβλήματα που τυχόν αντιμετωπίζουν.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πνευματικός επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο Προκοπίου, το Δημοτικό Σχολείο, το Γυμνάσιο και τα συστεγαζόμενα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Μαντουδίου, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και Λυκειακές τάξεις στην Αγία Άννα, το Δημοτικό και το Γυμνάσιο και Λύκειο Λίμνης καθώς και το Δημοτικό Σχολείο στις Ροβιές.

Εκεί, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων καθώς και με εκπαιδευτικούς για το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν αλλά και για τα προβλήματα που δημιούργησε η καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου τόσο στις υποδομές των σχολείων όσο και σε αρκετές, δυστυχώς, οικογένειες μαθητών. Έγινε πλήρης καταγραφή των ελλείψεων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία, τόσο σε προσωπικό όσο και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Ο βουλευτής δεσμεύτηκε να συμβάλει στην προώθηση των σχετικών αιτημάτων που έχουν υποβληθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξεύρεση χρηματοδότησης για την κάλυψη των λοιπών αναγκών.

 Ο κ. Πνευματικός ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για την ευσυνειδησία και τις προσπάθειες που καταβάλουν για τη διαρκή βελτίωση των σχολείων τους και την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση των μαθητών τους, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που υπάρχουν, ειδικά στις πιο απομακρυσμένες περιοχές, τονίζοντας ότι η Παιδεία και η Υγεία είναι οι δύο βασικοί πυλώνες ευημερίας της κοινωνίας και πρέπει να στηριχθούν κατά προτεραιότητα.​

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr