Επίσκεψη στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σκύρου (ΠΠΙ Σκύρου) πραγματοποίησαν ο Βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ Μίλτος Χατζηγιαννάκης και ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπ. Υγείας Σταμάτης Βαρδαρός, στο πλαίσιο επικοινωνίας της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για τη δέσμη κινήτρων στελέχωσης δομών υγείας σε νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές.

Όπως ανέφεραν κατά τη συζήτηση, τα μηνύματα που έρχονται από τις περιοχές της χώρας με μεγαλύτερο ή μικρότερο τουριστικό ενδιαφέρον είναι αποκαρδιωτικά. Ανάμεσα στις δράσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν άμεσα, πέραν από επικοινωνιακά εφευρήματα, είναι απαραίτητη η ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών, στα πλαίσια ενός συγκροτημένου προγράμματος για τη διάσωση του ελληνικού τουρισμού.

Η δέσμη κινήτρων προς το ιατρικό προσωπικό παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες από τον τομέα υγείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και περιλαμβάνει αυξημένα οικονομικά, διοικητικά και επιστημονικά κίνητρα α) παραμονής για τους γιατρούς που υπηρετούν, αλλά και β) στελέχωσης σε γιατρούς που θα καλύψουν θέσεις σε υγειονομικές δομές νησιωτικών και δυσπρόσιτων περιοχών.

Πηγή: eviaportal.gr