Ρεκόρ Εσόδων και Κερδών για την ΟΛΠ Α.Ε. στο Πρώτο Εξάμηνο του 2024

Ρεκόρ Εσόδων και Κερδών για την ΟΛΠ Α.Ε. στο Πρώτο Εξάμηνο του 2024


Η ΟΛΠ Α.Ε. παρουσίασε αύξηση τόσο στα έσοδα όσο και στα κέρδη στο πρώτο εξάμηνο του 2024, καταγράφοντας τις καλύτερες ιστορικά επιδόσεις για αυτή την περίοδο. Τα συνολικά έσοδα ανήλθαν σε 107,1 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 4,7 εκατ. ευρώ ή 4,6% σε σχέση με τα 102,4 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου διαστήματος το 2023. Η σημαντική αυτή μεταβολή αποδίδεται κυρίως στην ενίσχυση των εσόδων από τη διακίνηση αυτοκινήτων, που αυξήθηκαν κατά 59,9%, από τον τομέα κρουαζιέρας που παρουσίασε αύξηση 13,2%, καθώς και από τον τομέα εμπορευματοκιβωτίων (Προβλήτας Ι), όπου η αύξηση ήταν 4,0%.

Τα κέρδη προ φόρων παρουσίασαν επίσης άνοδο κατά 7,3%, φτάνοντας τα 53,0 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με 49,4 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2023. Μετά από φόρους, τα κέρδη ανήλθαν σε 40,4 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 4,4% σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο, που τα κέρδη ήταν 38,7 εκατ. ευρώ.

Ο Πρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε., κ. Lin Ji, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αυξημένα έσοδα και κέρδη, τονίζοντας ότι παρά την αστάθεια και τις γεωπολιτικές συνθήκες στη Μέση Ανατολή, η εταιρεία και το λιμάνι του Πειραιά κατάφεραν όχι μόνο να παραμείνουν ανεπηρέαστοι αλλά και να συνεχίσουν με ανοδικές επιδόσεις. επισήμανε την ορθότητα του στρατηγικού σχεδιασμού και της συστηματικής εργασίας που έχουν εξασφαλίσει την αξιοπιστία και την ανθεκτικότητα του λιμανιού.

Πηγή: newsbeast.gr