Προσφυγή της Μότορ Όιλ κατά του προστίμου της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Προσφυγή της Μότορ Όιλ κατά του προστίμου της Επιτροπής Ανταγωνισμού


Η Μότορ Όιλ ανακοίνωσε την απόφασή της να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά του προστίμου που επιβλήθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Σε σχετική δήλωσή της, η εταιρεία υπογραμμίζει ότι:

«Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ανακοίνωσε σήμερα την επιβολή προστίμου εις βάρος της Εταιρείας μας, επικαλούμενη παρακώλυση του αυτεπάγγελτου ελέγχου που διενεργήθηκε στα γραφεία του Ομίλου τον Σεπτέμβριο του 2021. Σεβόμαστε πλήρως τον θεσμικό ρόλο της Επιτροπής, όμως διαφωνούμε κατηγορηματικά με την απόφασή της, θεωρώντας ότι η προηγούμενη ηγεσία έχει κάνει λάθος. Το προσωπικό και τα Μέλη του Δ.Σ. της Εταιρείας συνεργάστηκαν με πλήρη διαφάνεια και διευκόλυναν τον έλεγχο, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις τους. Αυτό αποτυπώνεται και στα έγγραφα της Επιτροπής».

Στη διάρκεια του ελέγχου, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η Επιτροπή απαίτησε να ελέγξει ιδιωτικό χώρο του διευθύνοντος συμβούλου, ο οποίος είναι χώρος τρίτης εταιρείας και δεν σχετίζεται με τη δραστηριότητα της Μότορ Όιλ και των θυγατρικών της. Η Μότορ Όιλ χαρακτηρίζει αυτή την απαίτηση υπερβολική και υπογραμμίζει ότι η απόφαση της Επιτροπής στηρίζεται σε εσφαλμένες και αναπόδεικτες υποθέσεις σχετικά με γεγονότα που φέρονται να συνέβησαν κατά τον έλεγχο.

Κατά συνέπεια, η Εταιρεία αποφάσισε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Πηγή: newsbeast.gr