Πράσινη Εκπαίδευση και Ισότητα για μια Βιώσιμη Κοινωνία

Πράσινη Εκπαίδευση και Ισότητα για μια Βιώσιμη Κοινωνία


Η δράση «Σύμπραξη για την Πράσινη Εκπαίδευση στην Ελλάδα» θα υλοποιηθεί κατά το σχολικό έτος 2024-2025 από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) στο πλαίσιο του προγράμματος Equall της Πειραιώς, το οποίο προάγει την κοινωνία των ισότιμων ανθρώπων. Στόχος είναι να επεκταθεί το θεματικό δίκτυο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «Οικολογικά Σχολεία» από 517 σε 800 σχολικές μονάδες σε όλες τις Διοικητικές Περιφέρειες της χώρας.

Το πρόγραμμα «Οικολογικά Σχολεία» αποτελεί μέρος ενός διεθνούς εγχειρήματος του Διεθνούς Ιδρύματος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (FEE) και έχει την έγκριση του υπουργείου Παιδείας. Σκοπός του δικτύου είναι η ανάδειξη της οικολογικής συνείδησης και η ανάπτυξη ενεργών πολιτών που θα προστατεύσουν τον πλανήτη. Μέσω της δράσης, οι μαθητές θα εκπαιδευτούν σε θέματα όπως η διαχείριση απορριμμάτων και η ανακύκλωση, ενισχύοντας τη γνώση τους για το περιβάλλον.

Η υλοποίηση της δράσης στην Ελλάδα θα συμβάλει στη δημιουργία ενός πρότυπου σχολείου που θα επηρεάζει θετικά την τοπική κοινωνία. Μέσα από εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση, το πρόγραμμα αποσκοπεί στην αλλαγή συμπεριφοράς όλων των μελών της σχολικής κοινότητας, συμπεριλαμβανομένων γονέων και εκπαιδευτικών.

Η Πειραιώς αναγνωρίζει τη σημασία της πράσινης μετάβασης και της αειφόρου ανάπτυξης, προωθώντας στρατηγικές για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και ενισχύοντας τη βιωσιμότητα της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας.

Πηγή: newsbeast.gr