Ο O/Purist κερδίζει το ασημένιο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles

Ο O/Purist κερδίζει το ασημένιο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles


Το O/Purist κατέκτησε πρόσφατα το ασημένιο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles. Πρόκειται για έναν από τους πιο αναγνωρισμένους θεσμούς αξιολόγησης αποσταγμάτων παγκοσμίως, ο οποίος συγκεντρώνει κορυφαίες ετικέτες από όλο τον κόσμο ετησίως. Οι κριτές που συμμετέχουν στη διαδικασία απονομής των βραβείων είναι υψηλού επιπέδου και αξιολογούν τα προϊόντα βάσει αυστηρών προτύπων γεύσης και ποιότητας.

Η επιτυχία αυτή ενισχύει τη φήμη του O/Purist ως ένα από τα πιο καινοτόμα προϊόντα της κατηγορίας του. Αυτό οφείλεται στη μοναδική διαδικασία απόσταξης που χρησιμοποιείται: μετά την παραδοσιακή απόσταξη του τσίπουρου, ακολουθεί μια επιπλέον απόσταξη σε χάλκινο άμβυκα ποτοποιίας με ελληνικά βοτανικά και μπαχαρικά. Το αποτέλεσμα είναι ένα μοναδικό spirit που αναδεικνύεται σε cocktail, αλλά μπορεί να απολαυθεί και σκέτο, με πολύπλοκο χαρακτήρα.

Το O/Purist δημιουργήθηκε από μια ομάδα δέκα κορυφαίων Ελλήνων bartenders, με σκοπό να προωθήσει μια σύγχρονη εκδοχή του τσίπουρου, διατηρώντας ταυτόχρονα τις παραδοσιακές του ρίζες. Η παραγωγή του γίνεται με σεβασμό στη βιωσιμότητα, χρησιμοποιώντας απόσταξη από στέμφυλα και μειώνοντας το ενεργειακό του αποτύπωμα. Η ομάδα που βρίσκεται πίσω από το O/Purist περιλαμβάνει τους: Αλέξανδρο Γκικόπουλο, Κώστα Ιγνατιάδη, Δημήτρη Κιάκο, Άρη Μακρή, Μάρφη Μπαλή, Γιάννη Πέτρο Πετρή, Θάνο Προυναρούς, Θοδωρή Πύριλλο, Νίκο Ταχμάζη και Χρήστο Χουσέα.

Πηγή: newsbeast.gr