Νέα εποχή για την επιχειρηματικότητα μέσα από τη συνεργασία Alpha Bank και UniCredit

Νέα εποχή για την επιχειρηματικότητα μέσα από τη συνεργασία Alpha Bank και UniCredit


Το μήνυμα που εξέπεμψαν οι διευθύνοντες σύμβουλοι των Alpha Bank και UniCredit, Βασίλης Ψάλτης και Andrea Orcel, κατά τις συναντήσεις εργασίας τους στην Αθήνα, υπογραμμίζει τη νέα εποχή που ανοίγει για τους πελάτες τους, με ιδιαίτερη αναφορά στην επιχειρηματικότητα και τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις. Στο εδώ και λιγότερο από έναν χρόνο, έχουν επιτύχει σημαντική πρόοδο στην υλοποίηση της στρατηγικής τους συνεργασίας. Ιδιαίτερα αναφέρθηκαν στη συνένωση δυνάμεων τους στη Ρουμανία, που προχωρά κ οντά στο χρονοδιάγραμμα, δημιουργώντας την τρίτη μεγαλύτερη Τράπεζα της χώρας. Παράλληλα, ανέφεραν το μεγάλο ενδιαφέρον των πελατών της Alpha Bank για τα αμοιβαία κεφάλαια onemarkets Fund, τα οποία προσέφεραν ήδη κεφάλαια ύψους 100 εκατ. ευρώ έπειτα από μόλις τρεις μήνες πιλοτικής διάθεσης.

Ο κ. Ψάλτης, αναφερόμενος στη συνεργασία, τόνισε ότι η στρατηγική συνεργασία με την UniCredit φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως πρότυπο για τις ευρωπαϊκές τράπεζες και να παρέχει στους πελάτες διεθνείς ευκαιρίες μέσω 13 ευρωπαϊκών αγορών. Επιπλέον, η συνεργασία προωθεί την εξωστρέφεια και ενισχύει την ανταγωνιστικότητα, τοποθετώντας την Alpha Bank σε εξέχουσα θέση στην ευρωπαϊκή τραπεζική αγορά.

Στην εκδήλωση παρουσίασης των onemarkets Fund, ο κ. Ψάλτης δήλωσε ότι η διάθεση αυτών των προϊόντων ανοίγει σταδιακά παράθυρα σε διεθνείς επενδυτικές ευκαιρίες για τους πελάτες της Alpha Bank, με στόχο την καλύτερη διαχείριση των διαθέσιμων κεφαλαίων τους. Η συνεργασία διασφαλίζει πρόσβαση σε προϊόντα που δεν ήταν προηγουμένως διαθέσιμα στην ελληνική αγορά, καλύπτοντας ποικιλία επενδυτικών επιλογών.

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι συναντήθηκαν επίσης με τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, και τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, για να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τα οφέλη της διατραπεζικής συνεργασίας και τις ευκαιρίες που προκύπτουν για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Οι διοικητικές ομάδες των δύο Τραπεζών συναντήθηκαν με κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις και συζήτησαν τις νέες δυνατότητες που παρέχει η στρατηγική τους συνεργασία.

Πηγή: newsbeast.gr