Η United Group προχωρά με αποφασιστικότητα στη βιώσιμη ανάπτυξη το 2023

Η United Group προχωρά με αποφασιστικότητα στη βιώσιμη ανάπτυξη το 2023


Η United Group, κορυφαίος πάροχος τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, είναι η μητρική εταιρεία της Nova και το 2023 σημείωσε σημαντικές επιτυχίες στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης. Στον Απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης 2023, η εταιρεία καταγράφει επιτεύγματα που αφορούν τις πτυχές του περιβάλλοντος, της κοινωνίας και της εταιρικής διακυβέρνησης (ESG), υπογραμμίζοντας τη δέσμευσή της για βιώσιμη ανάπτυξη και την πρόοδό της σε δράσεις που έχουν θετικό περιβαλλοντικό και κοινωνικό αποτύπωμα.

Το 2023 κατεγράφη μία εντυπωσιακή μείωση 46% στις εκπομπές ρύπων Scope 1 & 2, συγκριτικά με το 2020, η οποία στηρίζει τον φιλόδοξο στόχο της United Group για καθαρές μηδενικές εκπομπές (Net Zero Emissions) έως το 2040, βάσει της πρωτοβουλίας Science Based Targets Initiative (SBTi). Η εταιρεία προχωρά επίσης σε σημαντικές δράσεις για την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, καθώς το 40% της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιεί προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές. Επιπλέον, έχει αναλάβει δεσμεύσεις για μηδενική απόρριψη λειτουργικών αποβλήτων σε χώρους υγειονομικής ταφής μέχρι το 2030, κύριες στρατηγικές στις οποίες περιλαμβάνονται η κυκλική οικονομία και η ανακύκλωση.

Μέσα στο 2023, η United Group προώθησε την κυκλική οικονομία μέσω πρωτοβουλιών όπως τα προγράμματα half-SIM και eSIM, καθώς και μέσω της επαναχρησιμοποίησης κινητών συσκευών. Ενδεικτικά, περίπου το 40% του εγκατεστημένου εξοπλισμού που χρησιμοποιούν οι πελάτες της προέρχεται από ανακατασκευασμένες συσκευές. Επίσης, η εταιρεία ολοκλήρωσε την πρώτη της αξιολόγηση με βάση την Ταξινομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της σε βιώσιμες χρηματοδοτήσεις.

Στο πλαίσιο των κοινωνικών πρωτοβουλιών, η United Group πέτυχε ορόσημα για την ισότητα των φύλων, με το 52% των ηγετικών θέσεων να κατέχονται από γυναίκες. Η εταιρεία προσυπέγραψε την παγκόσμια πρωτοβουλία Women’s Empowerment Principles (WEPs) και προχώρησε στην αξιολόγηση του μισθολογικού χάσματος μεταξύ ανδρών και γυναικών, ενισχύοντας τη δέσμευσή της προς την ενδυνάμωση των γυναικών στον εργασιακό χώρο. Παράλληλα, εισήγαγε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Keep the Future» για τη βιώσιμη ηγεσία, ενδυναμώνοντας την ηγετική της ομάδα.

«Η πρόοδος που σημειώσαμε το 2023 υπογραμμίζει τη δέσμευση της United Group για ένα βιώσιμο μέλλον», δήλωσε η Miriam Di Traglia, Executive Director Compliance, Risk & Sustainability της United Group. «Οι επιτυχίες μας στη μείωση των εκπομπών ρύπων, τη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και την ισότητα των φύλων αποδεικνύουν ότι η βιώσιμη ανάπτυξη είναι στο επίκεντρο της στρατηγικής μας».

Ο πλήρης Απολογισμός Βιώσιμης Ανάπτυξης 2023 είναι διαθέσιμος στον ιστότοπο της United Group [https://united.group/sustainability-our-vision-esg-reporting/]. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Bojana Mijailović.
Πηγή: newsbeast.gr