Η United Group BV Εξασφαλίζει Επιτυχώς Αναχρηματοδότηση Ομολογιών Εγγυημένης Χρηματοδότησης

Η United Group BV Εξασφαλίζει Επιτυχώς Αναχρηματοδότηση Ομολογιών Εγγυημένης Χρηματοδότησης


Η United Group BV, πρωτοπόρος στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και μέσων ενημέρωσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και μητρική της Nova, ανακοίνωσε την επιτυχή αναχρηματοδότηση των Ομολογιών Υψηλής Εξασφάλισης (Senior Secured Notes) συνολικού ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες λήγουν το 2026. Στη διαδικασία αυτή, εξασφάλισε νέο δανεισμό μέσω της έκδοσης 750 εκατομμυρίων ευρώ σε Ομολογίες Υψηλής Εξασφάλισης.

Τα αντληθέντα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή του ανοιχτού υπολοίπου της υφιστάμενης Επανακυκλούμενης Πίστωσης Προνομιακής Εξασφάλισης (Super Senior Revolving Facility). Παράλληλα, η καθαρή μόχλευση της United Group BV θα παραμείνει αμετάβλητη.

Οι νέες 7ετείς Ομολογίες Υψηλής Εξασφάλισης προσφέρουν κουπόνι 6,500% και έχουν αξιολογηθεί με Β2 από την Moody’s και Β από την S&P. Ο Janez Zivko, Αντιπρόεδρος Οικονομικών της United Group, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δυναμική ζήτηση των 7ετών ομολόγων ύψους 750 εκατομμυρίων ευρώ. Ανέφερε ότι η συναλλαγή αυτή συμβάλλει στην οικονομική στρατηγική της εταιρείας, η οποία αποσκοπεί στην προληπτική κάλυψη των βραχυπρόθεσμων δανειακών υποχρεώσεων και στην ενίσχυση μίας ισχυρής μακροπρόθεσμης χρηματοδοτικής δομής.

Η αναχρηματοδότηση υποστηρίζεται από τη σταθερή αύξηση εσόδων και προσαρμοσμένου EBITDA, με σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 28% και 25% αντίστοιχα για την περίοδο 2015-2023, που προήλθε από οργανική ανάπτυξη και εξαγορές. Επίσης, ακολουθεί έναν υπερκαλυμμένο κύκλο αναχρηματοδότησης ύψους 1,73 δισ. ευρώ, προγραμματισμένο για τον Ιανουάριο του 2024.

Πηγή: newsbeast.gr