Η Σημαντική Στρατηγική Συνεισφορά του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στην Οικονομία και την Κοινωνία της Ελλάδας

Η Σημαντική Στρατηγική Συνεισφορά του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στην Οικονομία και την Κοινωνία της Ελλάδας


Η μελέτη «Εκτίμησης Κοινωνικού-Οικονομικού Αποτυπώματος (SEIA) για την περίοδο 2022-2023» αναδεικνύει τη σημαντική συνεισφορά του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στην ελληνική οικονομία και κοινωνία. Η ανάλυση εξετάζει πώς οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του Ομίλου επηρεάζουν θετικά την οικονομία, την απασχόληση και το περιβάλλον, υποδεικνύοντας τη δέσμευσή του στην αειφορία και την ανάπτυξη με προσανατολισμό στον άνθρωπο και τις τοπικές κοινότητες.

Ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει συνολική συνεισφορά 4,8 δισεκατομμυρίων ευρώ στο ΑΕΠ της χώρας, αντιπροσωπεύοντας το 1,12% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος για την εν λόγω περίοδο. Η θετική επίδραση των δραστηριοτήτων του στα δημόσια έσοδα υπολογίζεται στα 618 εκατομμύρια ευρώ, με τη συνολική του συνεισφορά στο εθνικό εισόδημα να φτάνει τα 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ. Μέσω των δραστηριοτήτων του στους τομείς των υποδομών, παραχωρήσεων και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ο Όμιλος ενισχύει το εθνικό εισόδημα μέσω των αμοιβών προς τους εργαζομένους του και των συνεργασιών με προμηθευτές.

Σημαντική είναι επίσης η συμβολή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στην απασχόληση, με περίπου 37.500 θέσεις εργασίας να συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με την αλυσίδα αξίας του Ομίλου. Αυτό αντιπροσωπεύει κοντά στο 1% της συνολικής απασχόλησης στην Ελλάδα για την περίοδο 2022-2023. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι για κάθε θέση εργασίας που δημιουργείται στον Όμιλο, επτά (7) επιπλέον θέσεις υποστηρίζονται στην ευρύτερη οικονομία, με την επίδραση στην απασχόληση να έχει αυξηθεί κατά 75% το 2023 σε σύγκριση με το 2021.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου υπερδιπλασίασε την αξία του το 2023, φτάνοντας τα 11,6 εκατομμύρια ευρώ. Η υποστήριξη της κοινωνίας μέσω δράσεων που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών και προάγουν την κοινωνική ευημερία αποτελεί κεντρικό κατά τη λειτουργία του Ομίλου.

Η μελέτη αυτή, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή της PwC Business Solutions AE, χρησιμοποιεί μια ευρέως αποδεκτή μεθοδολογία βασισμένη στο μοντέλο του Νόμπελ οικονομολόγου Wassily Leontief, εντοπίζοντας και ποσοτικοποιώντας τις επιδράσεις του Ομίλου στην οικονομία και την κοινωνία.

Πηγή: newsbeast.gr