Η Δύναμη της Ανθρωπιάς και της Αλληλεγγύης Έναν Χρόνο Μετά τον Στρατηγό Φαινόμενο Δημήτριο

Η Δύναμη της Ανθρωπιάς και της Αλληλεγγύης Έναν Χρόνο Μετά τον Στρατηγό Φαινόμενο Δημήτριο


Ένα χρόνο μετά το φαινόμενο “Daniel”, μέσα από μια σειρά μικρού μήκους ντοκιμαντέρ αναδεικνύονται πέντε ανεπανάληπτες ανθρώπινες ιστορίες που εστιάζουν στην αντοχή και τη διάθεση των ανθρώπων να προχωρήσουν μπροστά. Αυτά τα ντοκιμαντέρ υπογραμμίζουν την αλληλεγγύη και την ελπίδα, σε συνεργασία με την Interamerican και την Anytime.

Η παρουσίαση της καμπάνιας “Χτίζοντας Ξανά την Ελπίδα” έλαβε χώρα στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, με τον Γιάννη Καντώρο, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Interamerican, να τονίζει την προσδοκία να είμαστε πάντα δίπλα στους ανθρώπους σε δύσκολες στιγμές. Ο κ. Καντώρος ανέφερε ότι η εταιρεία κινητοποιήθηκε άμεσα μετά την καταστροφή, διαθέτοντας περισσότερα από 70 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις και αποστέλλοντας περισσότερους από 30 εμπειρογνώμονες στην πληγείσα περιοχή.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, με συντονιστή τον Μάρκο Φραγκουλόπουλο, αναλύθηκαν θεματικές όπως η πρόληψη, η διαχείριση κρίσεων και οι επιπτώσεις στην κοινωνία και την υγεία. Ο Πάνος Κούβαλης εστίασε στη σημασία της συνεργασίας κατά την εξυπηρέτηση των αναγκών σε περιόδους κρίσης, ενώ οι ομιλητές παρουσίασαν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι φορείς κατά τη διάρκεια καταστροφών.

Το κλείσιμο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε από τον Στέφανο Φαλκονάκη, ο οποίος τόνισε τη σημασία της καμπάνιας και το όραμα του Ομίλου για έναν ασφαλέστερο κόσμο. Το μήνυμα “Κάθε στιγμή δίπλα σου” αποσκοπεί στο να εμπνεύσει δράσεις που θα συμβάλουν στην οικοδόμηση ενός καλύτερου αύριο.

Στο τέλος της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν την έκθεση “Rebuilding Hope”, η οποία επισημαίνει τις ανθρώπινες ιστορίες και μπορεί να θαυμάσει τη δουλειά του φωτογράφου Νίκου Ζήκου, αποτυπώνοντας τις εμπειρίες και τα συναισθήματα των ανθρώπων στις πληγείσες περιοχές.

Πηγή: newsbeast.gr