Η Μπενρουμπή ΑΕ Συμφωνεί στην Εξαγορά του 70% από τον Όμιλο Quest

Η Μπενρουμπή ΑΕ Συμφωνεί στην Εξαγορά του 70% από τον Όμιλο Quest


Η Μπενρουμπή AE ανακοίνωσε σήμερα τη δέσμευση στην εξαγορά του 70% των μετοχών της από την Quest Συμμετοχών A.E., μέλος του Ομίλου Quest. Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης τη δυνατότητα απόκτησης στο μέλλον του υπολειπόμενου ποσοστού. Η Μπενρουμπή, φημισμένη για την ιστορία της 140 ετών, είναι ηγέτιδα στον τομέα του σχεδιασμού, προμήθειας και διανομής μικρών οικιακών ηλεκτρικών συσκευών, προϊόντων προσωπικής περιποίησης και μαγειρικών σκευών.

Η επιχείρηση, με τη μακρόχρονη εμπειρία της, δημιούργησε το 2002 τη μάρκα “IΖΖΥ”. Αυτή η μάρκα έχει χτιστεί πάνω σε τρεις κεντρικούς πυλώνες: ποιότητα, ασφάλεια και καινοτομία. Η “IΖΖΥ” έχει κερδίσει μεγάλη αναγνωρισιμότητα στην ελληνική αγορά και διατηρεί ισχυρή διείσδυση στα φυσικά και ηλεκτρονικά δίκτυα διανομής, κατατάσσοντας τα προϊόντα της ως τη νούμερο 1 επιλογή σε πολλές κατηγορίες.

Η διαδικασία συνεργασίας επιδιώκει να διασφαλίσει την ανάπτυξη της Εταιρίας, διατηρώντας την ηγετική της θέση στην αγορά. Η Αλίκη Μπενρουμπή θα παραμείνει Διευθύνουσα Σύμβουλος, ενώ η Αλεξία Μουστρούφη-Μπενρουμπή θα αναλάβει τον ρόλο της Chief Operating Officer.

Ο Όμιλος Quest, υπεύθυνος για τη νέα αυτή επένδυση, αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ελληνικούς ομίλους με παρουσία σε τομείς όπως πληροφορική, ταχυδρομικές υπηρεσίες και πράσινη ενέργεια, ενώ έχει ήδη εμπλοκή στον κλάδο των ηλεκτρικών συσκευών μέσω συνεργασιών με αναγνωρίσιμες μάρκες.

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας υπόκειται σε προϋποθέσεις και εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές. Σημαντικοί σύμβουλοι για τη συναλλαγή ήταν η Grant Thornton και η Lambadarios Law Firm για την Quest Holdings, ενώ η Deloitte και η Ποταμίτης/Βεκρής παρείχαν τις υπηρεσίες τους για την Μπενρουμπή.

Πηγή: newsbeast.gr