Η Ανάπτυξη Έξυπνης Πόλης Στα Τρίκαλα με Συμφωνία για το Έργο Smart Τρίκαλα

Η Ανάπτυξη Έξυπνης Πόλης Στα Τρίκαλα με Συμφωνία για το Έργο Smart Τρίκαλα


Σήμερα στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης υπογράφηκε συμφωνία για την ανάπτυξη του έργου «Smart Τρίκαλα» μεταξύ του Δημάρχου Τρικκαίων, Νίκου Σακκά, και της κοινοπραξίας Nova ICT – Dotsoft. Η υπογραφή έγινε παρουσία του Υπουργού, Δημήτρη Παπαστεργίου, και εκπροσώπων των εταιρειών, Αλέξανδρου Μπρέγιαννη και Τάσου Μάνου.

Το έργο στοχεύει στην υλοποίηση του στρατηγικού πλάνου “restart mAI city” που έχει σκοπό να 강화́σει τον έξυπνο χαρακτήρα των Τρικάλων, εστιάζοντας στη δημιουργία υποδομών έξυπνης πόλης. Οι ποσοτικές και ποιοτικές αλλαγές που θα προκύψουν είναι βασικά στοιχεία για την καθημερινότητα των πολιτών, με προοπτική τη βελτίωση βιωσιμότητας και προσβασιμότητας.

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου υπογράμμισε την αναγκαία χρήση πόρων των 230 εκατομμυρίων ευρώ από το πρόγραμμα “Ψηφιακός Μετασχηματισμός” του ΕΣΠΑ, καθώς και άλλα 90 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Σύμφωνα με τον Υπουργό, τα Τρίκαλα συγκαταλέγονται στα έξυπνα και πρότυπα παραδείγματα στην Ελλάδα, με στόχο να γίνουν μια πιο φιλική και “έξυπνη” πόλη.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων, Νίκος Σακκάς, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία με τις εν λόγω εταιρείες και τόνισε τη συνέχεια της προσπάθειας που είχε ξεκινήσει ο προηγούμενος Δήμαρχος και νυν Υπουργός, Δημήτρης Παπαστεργίου. Ανέφερε ότι η πόλη θα ωφεληθεί σημαντικά από αυτό το έργο και θα επιδιώξει την περαιτέρω καινοτομία και ψηφιακή ανάπτυξη.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nova ICT, Αλέξανδρος Μπρέγιαννης, τόνισε τη σημασία της δημιουργίας «έξυπνων» πόλεων και την αποδοτικότητα των πόρων. Τέλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Dotsoft, Τάσος Μάνος, ανέφερε ότι η σημερινή ημέρα είναι καθοριστική, καθώς η εταιρεία αναλαμβάνει ένα σημαντικό έργο που θα προσφέρει λύσεις στα αστικά ζητήματα.

Πηγή: newsbeast.gr