Φωτοβολταϊκό Σύστημα Στο Hyatt Regency Θεσσαλονίκης: Προώθηση Βιώσιμης Ανάπτυξης και Μείωση Περιβαλλοντικού Αποτυπώματος

Φωτοβολταϊκό Σύστημα Στο Hyatt Regency Θεσσαλονίκης: Προώθηση Βιώσιμης Ανάπτυξης και Μείωση Περιβαλλοντικού Αποτυπώματος


Η ELPEDISON έχει ολοκληρώσει πρόσφατα την εγκατάσταση και σύνδεση ενός φωτοβολταϊκού (Φ/Β) συστήματος συνολικής ισχύος 1 ΜWp για το ξενοδοχείο Hyatt Regency Thessaloniki, του Ομίλου Regency Entertainment. Το έργο αυτό αποτελεί κομβικό βήμα στη στρατηγική του Ομίλου για τη μείωση του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος μέσω της χρήσης εναλλακτικών πηγών ενέργειας.

Το Φ/Β σύστημα, που παραδόθηκε «με το κλειδί στο χέρι», περιλαμβάνει τον σχεδιασμό και την κατασκευή 12 car-ports τελευταίας τεχνολογίας γύρω από το ξενοδοχείο. Σε αυτές τις υποδομές εγκαταστάθηκαν συνολικά 1.738 Φ/Β πάνελ και 10 αντιστροφείς (inverters) των 100 kW. Η υλοποίηση του έργου διαρκεί 2 μήνες και πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με αυστηρά διεθνή πρότυπα, όπως και με αυστηρά μέτρα Υγείας & Ασφάλειας.

Επιπλέον, η εγκατάσταση αυτή θα συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) κατά 528 τόνους CO2 eq., οδηγώντας σε βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της ξενοδοχειακής μονάδας κατά 25%. Η ELPEDISON εξελίσσεται στον τομέα των Ενεργειακών Υπηρεσιών, με στόχο τη μείωση του κόστους ενέργειας των πελατών, την αύξηση της ενεργειακής τους απόδοσης και τη λιγότερη περιβαλλοντική επιβάρυνση.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ELPEDISON, κ. Ν. Ζαχαριάδης, δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την έναρξη μίας στρατηγικής συνεργασίας με τον Όμιλο Regency Entertainment. Το Φ/Β σύστημα ισχύος 1MWp, το οποίο κατασκευάσαμε σε νέες στέγαστρα θέσεων στάθμευσης γύρω από το Hyatt Regency, υποστηρίζει το όραμα του Ομίλου για βιώσιμη ανάπτυξη και αποτελεί ένα έργο ορόσημο για τον ξενοδοχειακό κλάδο».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Regency Entertainment, κ. Γ. Τσιρίκος, ανέφερε ότι: «Ο περιορισμός του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των επιχειρήσεών μας και η προσεκτική διαχείριση φυσικών πόρων είναι κεντρική προτεραιότητα της «πράσινης» στρατηγικής του Ομίλου. Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της ELPEDISON, ολοκληρώσαμε ένα καινοτόμο έργο που καθιστά τη λειτουργία του Hyatt Regency Thessaloniki ακόμα πιο φιλική προς το περιβάλλον».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ELPEDISON έχει αναλάβει τον σχεδιασμό, τη μελέτη, αδειοδότηση, προμήθεια, εγκατάσταση και τεχνική υποστήριξη Φ/Β συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων λύσεων αποθήκευσης μέσω μπαταριών, εξυπηρετώντας ένα ευρύ φάσμα πελατών σε όλη την Ελλάδα.

Πηγή: newsbeast.gr