Επιθεώρηση Υπουργού Υποδομών στα Εργοτάξια του ΒΟΑΚ στην Κρήτη

Επιθεώρηση Υπουργού Υποδομών στα Εργοτάξια του ΒΟΑΚ στην Κρήτη


Την προηγούμενη Τετάρτη ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, επισκέφθηκε τα έργα του Ομίλου, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών, κ. Κωνσταντίνο Μαγουλά, τη Γενική Γραμματέα Μεταφορών, κα Δέσποινα Παληαρούτα, και τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρνατουτάκη. Κατά την επίσκεψή του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την καλή πρόοδο των έργων και τις επιταχυνόμενες διαδικασίες κατασκευής.

Ο Όμιλος ΑΚΤΩΡ – Intrakat συμμετέχει ενεργά στο σημαντικό έργο συγκοινωνιακής υποδομής του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) μέσω δύο ουσιαστικών συμβάσεων. Η πρώτη συμβατική διαδικασία αφορά ένα έργο ΣΔΙΤ μέσω της κοινοπραξίας «ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Intrakat – AKΤΩΡ Παραχωρήσεις», που περιλαμβάνει τη μελέτη, την κατασκευή, τη χρηματοδότηση, τη λειτουργία και τη συντήρηση του ΒΟΑΚ, εστιάζοντας στο τμήμα Χερσονήσου – Μαλίων – Νεάπολης με προϋπολογισμό €276,8 εκατ.

Το συγκεκριμένο έργο έχει μήκος 22,5 χιλιομέτρων και περιλαμβάνει την κατασκευή ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου που θα διαθέτει, μεταξύ άλλων, πέντε ανισόπεδους κόμβους και επτά σήραγγες, καθώς και γέφυρες, ανισόπεδες διαβάσεις και έργα αποχέτευσης και αντιπλημμυρικής προστασίας. Με την ολοκλήρωσή του, αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και του χρόνου μετακίνησης στην βόρεια Κρήτη, ενώ θα μειώσει επίσης το κόστος μεταφοράς προϊόντων στο νησί, ενισχύοντας έτσι την ανάπτυξή του.

Παράλληλα, η ΑΚΤΩΡ αναλαμβάνει και το έργο «Μετατροπή σε αυτοκινητόδρομο του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, τμήμα: Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος» στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, με προϋπολογισμό €169 εκατ. Το έργο αυτό περιλαμβάνει τη βελτίωση και διαπλάτυνση του υπάρχοντος τμήματος, προκειμένου να αποκτήσει δύο λωρίδες κυκλοφορίας και ΛΕΑ, συνολικού μήκους 14,5 χλμ. Ταυτόχρονα, θα περιλαμβάνει τρεις ανισόπεδους κόμβους σε Νεάπολη, Λίμνες και Άγιο Νικόλαο, ολοκληρώνοντας τις παρεμβάσεις του ΒΟΑΚ στην Ανατολική Κρήτη.

Πηγή: newsbeast.gr