Επέκταση της Aria Hotels στη Λατινική Αμερική και προώθηση οικοτουρισμού στην Κολομβία

Επέκταση της Aria Hotels στη Λατινική Αμερική και προώθηση οικοτουρισμού στην Κολομβία


Η Aria Hotels, ελληνική θυγατρική του ομίλου Libra Group, επενδύει στην ανάπτυξή της στην Καρταχένα της Κολομβίας, επιβεβαιώνοντας έτσι τη δέσμευσή της στον οικοτουρισμό. Η επέκταση αυτή συνιστά την πρώτη διεθνή κίνηση της εταιρείας και αποτελεί σημαντικό βήμα προς την αναζήτηση νέων στρατηγικών ευκαιριών εκτός ελληνικών συνόρων.

Αναμένοντας την ολοκλήρωση των ανακαινίσεων, οι Aria Hotels σκοπεύουν να μεταμορφώσουν δύο ιστορικά ακίνητα σε πολυτελή ξενοδοχεία, που θα συνδυάζουν την ελληνική φιλοξενία με σύγχρονες ανέσεις. Οι εργασίες θα αναδείξουν τη μαγευτική αρχιτεκτονική των χώρων ενώ θα τιμήσουν τις πολιτιστικές κληρονομιές της Ελλάδας και της Κολομβίας. Το πρώτο ξενοδοχείο αναμένεται να υποδεχθεί επισκέπτες στα μέσα του 2026.

Η ανακοίνωση της επέκτασης έγινε στις 23 Σεπτεμβρίου 2024, στο πλαίσιο της Ετήσιας Συνόδου Κορυφής της Concordia στη Νέα Υόρκη, με την παρουσία σημαντικών προσώπων, όπως του Προέδρου του Libra Group κ. Γιώργου Λογοθέτη και του πρώην Προέδρου της Κολομβίας, κ. Iván Duque. Σημαντικό είναι ότι ένα από τα νέα ξενοδοχεία θα φέρει την ονομασία «Aria Maria», ως ένδειξη της φιλίας που ενώνει τον κ. Λογοθέτη με τον πρώην Πρόεδρο.

Η Γραμματέας Τουρισμού της Καρταχένα, Teresa Londoño, εξέφρασε ενθουσιασμό για την είσοδο των Aria Hotels στην Κολομβία, τονίζοντας πως το έργο θα αναδείξει ιστορικούς χώρους και θα προσδώσει αξία στους πολιτιστικούς δεσμούς των δύο χωρών. Η Κολομβία φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως κορυφαίος προορισμός για τους διεθνείς ταξιδιώτες, εστιάζοντας στον οικοτουρισμό.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος των Aria Hotels, Μάκης Πανταζάτος, δήλωσε ενθουσιασμένος για το νέο εγχείρημα, τονίζοντας τη σημασία της δημιουργίας καταλυμάτων που θα σέβονται και θα αναδεικνύουν την τοπική κουλτούρα. Παράλληλα, η εταιρεία εξελίσσει τις πρωτοβουλίες της για τον οικολογικό τουρισμό στην Ελλάδα, σχεδιάζοντας επενδύσεις σε βιώσιμες υποδομές, όπως ηλεκτρικά οχήματα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης.

Το χαρτοφυλάκιο της Aria Hotels περιλαμβάνει πλέον ξενοδοχεία σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, όπως την Αθήνα, την Κρήτη, τις Κυκλάδες, και άλλες, επιλεγμένες για την αρχιτεκτονική τους αξία και την πολιτιστική τους κληρονομιά.

Πηγή: newsbeast.gr