Ενθουσιασμός και Δημιουργικότητα στο Cycladic Kids Festival 2023

Ενθουσιασμός και Δημιουργικότητα στο Cycladic Kids Festival 2023


Η Eurolife FFH, μέλος της Fairfax Financial Holdings Ltd, συνεχίζει να στηρίζει το Cycladic Kids Festival του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, που πραγματοποιήθηκε στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Αθηνών και στον αρχαιολογικό χώρο του Λυκείου του Αριστοτέλη. Το φεστιβάλ προσέφερε μια μοναδική εμπειρία για παιδιά και εφήβους ηλικίας 2-18 ετών, συγκεντρώνοντας πάνω από 15.500 επισκέπτες και προσφέροντας δύο ημέρες γεμάτες δραστηριότητες, εργαστήρια και παιχνίδια για όλη την οικογένεια.

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, δημιούργησε ένα πολυθεματικό φεστιβάλ τεχνών εκτός των χώρων του, επιδιώκοντας να είναι προσaccessible σε όλα τα παιδιά. Στο κεντρικό χώρο του Ωδείου Αθηνών, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παραστάσεις θεάτρου, μουσικής, χορού, κινηματογράφου και κουκλοθέατρου, καθώς και να συμμετάσχουν σε εικαστικά εργαστήρια που είχαν σκοπό να ψυχαγωγήσουν και να εμπνεύσουν.

Ο αρχαιολογικός χώρος του Λυκείου του Αριστοτέλη ανέδειξε επίσης πρωτότυπες δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα, προσφέροντας στα παιδιά την ευκαιρία να εξερευνήσουν την Αθήνα και να μάθουν για την καθημερινή ζωή στην αρχαία Ελλάδα με διαδραστικό τρόπο. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η έκθεση του 11ου Παιδικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής με τίτλο «Σημερινές Ιστορίες Αγγείων», που φιλοξενήθηκε στο φουαγιέ του Ωδείου Αθηνών. Ο διαγωνισμός συγκέντρωσε 12.000 συμμετοχές από παιδιά ηλικίας 4 έως 15 ετών και ενθάρρυνε τους μικρούς καλλιτέχνες να αποτυπώσουν τη σύγχρονη ζωή μέσα στο περίγραμμα ενός αγγείου.

Η Eurolife FFH επισημαίνει τη σημασία της στήριξης των ανθρώπων, αναδεικνύοντας την ενδυνάμωση των παιδιών και των οικογενειών μέσα από τη διαχρονική συνεργασία της με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Μέσω αυτής της συνεργασίας, ενδυναμώνει την επαφή με την τέχνη και υποστηρίζει πρωτοβουλίες που καλλιεργούν τη γνώση, τη φαντασία και τις δεξιότητες των παιδιών.

Πηγή: newsbeast.gr