Δυναμικές Εκπαιδεύσεις για Νέους στο Πλαίσιο του Project Future της Πειραιώς

Δυναμικές Εκπαιδεύσεις για Νέους στο Πλαίσιο του Project Future της Πειραιώς


Με την έναρξη του 11ου κύκλου του Project Future, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με το ReGeneration, προσφέρονται νέες εκπαιδεύσεις που ενισχύουν τη στήριξη προς τους νέους πτυχιούχους. Σκοπός του προγράμματος είναι να παρέχει στους συμμετέχοντες τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις για να ενταχθούν στην αγορά εργασίας μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους. Το Project Future είναι μέρος της στρατηγικής Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας της Πειραιώς «Equall – Για μία Κοινωνία Ισότιμων Ανθρώπων» και επικεντρώνεται στη Νέα Γενιά.

Οι νέοι και νέες που πληρούν τις προϋποθέσεις μπορούν να συμμετάσχουν και να εξειδικευτούν σε μια από τις παρακάτω περιοχές του business και της τεχνολογίας:
– Business Intelligence & Machine Learning powered by Code.Hub
– Digital Marketing & e-commerce Young Practitioners powered by EY
– HR Management powered by AUEB
– Building Intelligence with GenAI & ML Tools powered by Code.Hub
– Banking Consulting powered by Accenture
– Cloud Engineering powered by Accenture
– Mobile Development with C# powered by Natech Financial Software

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, δήλωσε: «Στην Πειραιώς, η στήριξη της κοινωνίας είναι στρατηγική μας δέσμευση και στόχος μας είναι να επιστρέφουμε στο κοινωνικό σύνολο μέρος της αξίας που δημιουργούμε. Μέσω του Project Future, στηρίζουμε τις προσπάθειες των νέων να εισέλθουν με σημαντικά εφόδια στην αγορά εργασίας». Βάσει στοιχείων, μέχρι σήμερα 8 στους 10 απόφοιτοι του προγράμματος έχουν εξασφαλίσει μια θέση στην αγορά εργασίας.

Το πρώτο μέρος της εκπαίδευσης διαρκεί τρεις ημέρες και επικεντρώνεται στην ανάπτυξη προσωπικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων. Περιλαμβάνει τέσσερα masterclasses:
– AI and the Metaverse, με εισηγητή τον Δημήτρη Δημητριάδη.
– Financial Literacy, με εισηγητή τον Νικόλαο Δ. Φίλιππα από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.
– Digital Transformation, από την Code.Hub.
– Negotiation, από το BCA COLLEGE.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, τα βιογραφικά των αποφοίτων παραμένουν διαθέσιμα για ένα χρόνο σε 2.000 συνεργαζόμενες επιχειρήσεις του δικτύου του ReGeneration, με στόχο την απορρόφησή τους σε θέσεις εργασίας με κατώτατο εγγυημένο μισθό €1.000 /μήνα μικτά.

Οι αιτήσεις συμμετοχής είναι διαθέσιμες μέχρι τις 21 Οκτωβρίου στην ιστοσελίδα projectfuture.gr. Το πρόγραμμα αναπτύσσεται με τη συνεργασία σημαντικών φορέων όπως οι Accenture, BCA College, Code.Hub, EY και άλλοι.

Πηγή: newsbeast.gr