Διεθνούς Εμβέλειας Διάκριση για την Ιουλία Τσέτη στην Παγκόσμια Φαρμακοβιομηχανία

Διεθνούς Εμβέλειας Διάκριση για την Ιουλία Τσέτη στην Παγκόσμια Φαρμακοβιομηχανία


Η Ιουλία Τσέτη, φαρμακοποιός MSc και επίτιμη Δρ. Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ και του πανεπιστημίου Πατρών, διακρίθηκε πρόσφατα με το βραβείο Woman of the Year 2024 κατά την διεθνή έκθεση CPHI 2024 στο Μιλάνο. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 8 Οκτωβρίου 2024 και αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα της παγκόσμιας φαρμακοβιομηχανίας, ενωπώντας επαγγελματίες του τομέα εδώ και 35 χρόνια. Η συγκεκριμένη διάκριση αναγνωρίζει τη συμβολή της κυρίας Τσέτη στο πεδίο της φαρμακευτικής.

Η πρόεδρος και CEO του ΟΦΕΤ, βραβεύθηκε για την αφοσίωσή της σε θέματα καινοτομίας, βιώσιμης ανάπτυξης και κοινωνικής υπευθυνότητας. Σύμφωνα με την επιτροπή της διεθνούς έκθεσης, η Ιουλία Τσέτη είναι μία απ’ τις πιο ηγετικές προσωπικότητες στον τομέα, χαρακτηριζόμενη ως «αληθινή οραματίστρια και πρωτοπόρος». Η παραλαβή του βραβείου αποτέλεσε μια στιγμή χαράς και υπερηφάνειας για εκείνη.

Στο μήνυμά της, η κυρία Τσέτη εξέφρασε την συγκίνηση και την ευγνωμοσύνη της για τη διάκριση, επισημαίνοντας την ευθύνη που αυτή συνεπάγεται. «Είμαι ενδυναμωμένη και θα συνεχίσω να υπηρετώ την έρευνα και την καινοτομία, καθώς αυτός ο τομέας είναι ουσιώδης για την πρόοδο», δήλωσε. Η Ιουλία Τσέτη τόνισε τη σημασία της συμμετοχής περισσότερων νέων ανθρώπων και γυναικών στις βιοεπιστήμες, καθώς οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε θα απαιτούν καινοτόμες λύσεις.

Η καινοτομία, σύμφωνα με την ίδια, είναι το κλειδί για την ανάπτυξη της οικονομίας και της φαρμακοβιομηχανίας. Ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, με 60 χρόνια παρουσίας, έχει τον πυρήνα της δράσης του στην καινοτομία και την έρευνα. Οι εξελίξεις στους τομείς των νεοφυών επιχειρήσεων και της τεχνητής νοημοσύνης αναδεικνύουν τη σημασία της καινοτομίας στην καθημερινή ζωή, προσφέροντας νέες δυνατότητες και λύσεις στις σύγχρονες προκλήσεις.

Πηγή: newsbeast.gr