ΑΒ Βασιλόπουλος Νέα Στρατηγική Ανάπτυξης Με Δέσμευση Σε Βιώσιμες Πρακτικές Και Στήριξη Της Τοπικής Οικονομίας

ΑΒ Βασιλόπουλος Νέα Στρατηγική Ανάπτυξης Με Δέσμευση Σε Βιώσιμες Πρακτικές Και Στήριξη Της Τοπικής Οικονομίας


Η ΑΒ Βασιλόπουλος συνεχίζει τη στρατηγική της ανάπτυξης, εστιάζοντας στη βιώσιμη επιχειρηματικότητα και τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας. Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα του 2023, η εταιρεία υλοποιεί το στρατηγικό πλάνο μετασχηματισμού της, επιδιώκοντας την ενίσχυση της θέσης της στην αγορά. Οι πωλήσεις για το 2023 ανήλθαν σε 1,97 δισεκατομμύρια ευρώ, διατηρώντας τα ίδια επίπεδα με το 2022. Ωστόσο, τα Λειτουργικά Κέρδη μειώθηκαν στα 6,5 εκατ. ευρώ, από 20 εκατ. ευρώ το 2022, λόγω λογιστικών δαπανών που δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική απόδοση της εταιρείας. Όσον αφορά στα Προσαρμοσμένα Λειτουργικά Κέρδη, ανήλθαν σε 29 εκατ. ευρώ, με τα EBITDA να παραμένουν στα 132 εκατ. ευρώ, στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο έτος, επιδεικνύοντας σταθερότητα στην απόδοση. Η θετική εικόνα της εταιρείας εκφράζεται επίσης μέσα από τις λειτουργικές ταμειακές ροές, οι οποίες ανήλθαν σε 120 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 77 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2022.

Ο Νίκος Λαβίδας, Brand President της ΑΒ Βασιλόπουλος, δήλωσε: «Είμαστε σε πορεία μετάβασης και μετασχηματισμού που οδηγεί στην επόμενη μέρα της ΑΒ Βασιλόπουλος: Βιώσιμη ανάπτυξη, λειτουργική αποδοτικότητα, προϊόντα και υπηρεσίες που συνδυάζουν υψηλή ποιότητα και προσιτή τιμή». Παράλληλα, η ΑΒ Βασιλόπουλος παραμένει πιστή στην υποστήριξη της ελληνικής οικονομίας, με συνολικές εισφορές 172 εκατ. ευρώ και επενδύσεις 57 εκατ. ευρώ σε νέες πρωτοβουλίες και αναδιαρθρώσεις. Το 2023, προγραμματίζει τη δημιουργία πέντε νέων εταιρικών καταστημάτων και 30 νέων προσθηκών στο δίκτυο franchise, με στόχο την προσθήκη 48 νέων καταστημάτων franchise, ενισχύοντας τη μεσαία επιχειρηματικότητα και την απασχόληση στην αγορά.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος επιδιώκει να ενισχύσει την ποικιλία των προϊόντων και τις υπηρεσίες e-commerce, δίνοντας έμφαση στα τοπικά καταστήματα γειτονιάς και την ταχεία παράδοση. Αναμένονται 450 νέα προϊόντα και 1.000 νέοι κωδικοί προϊόντων υψηλής ποιότητας και προσιτής τιμής την επόμενη τριετία, ενώ το ηλεκτρονικό εμπόριο συνεχίζει να αποτελεί στρατηγική προτίμηση, με το ΑΒ Home Shop Center, το οποίο διαθέτει μεγάλο προσωπικό και στόλο οχημάτων στην Αττική.

Η κοινωνική υπευθυνότητα της εταιρείας διαφαίνεται μέσα από δωρεές και στήριξη κοινωνικών ομάδων, όπως η προσφορά 6 εκατ. ευρώ μέσω του προγράμματος «Τρόφιμα Αγάπης» και η διάθεση 13,8 εκατ. γευμάτων σε ευάλωτους πληθυσμούς. Παράλληλα, η ΑΒ Βασιλόπουλος επενδύει στην εκπαίδευση του προσωπικού της, προσφέροντας πάνω από 460.000 ώρες εκπαίδευσης και επιπλέον παροχές ύψους 18,5 εκατ. ευρώ.

Τέλος, η ΑΒ Βασιλόπουλος δεσμεύεται για τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, επιδιώκοντας μηδενικές εκπομπές έως το 2050. Δεσμεύεται να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 37% έως το 2030 και έχει δημιουργήσει το ΑΒ Climate Hub για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την περιβαλλοντική ευθύνη. Με αυτές τις στρατηγικές, η ΑΒ Βασιλόπουλος ενισχύει την παρουσία της στην ελληνική αγορά, συμβάλλοντας σε ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Πηγή: newsbeast.gr