Ανακαίνιση και Παράδοση Σχολείων στην Καρδίτσα μετά τις Ζημιές της Κακοκαιρίας Daniel

Ανακαίνιση και Παράδοση Σχολείων στην Καρδίτσα μετά τις Ζημιές της Κακοκαιρίας Daniel


Παραδόθηκαν σε λειτουργία τα πρώτα δύο σχολεία που αποκαταστάθηκαν μετά τις ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία «Daniel». Το 1ο και 3ο Νηπιαγωγείο Παλαμά Καρδίτσας επισκευάστηκαν με αποκλειστική χρηματοδότηση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Η παράδοση των σχολείων έγινε δύο μήνες νωρίτερα από τις αρχικές εκτιμήσεις, προσφέροντας έναν σύγχρονο και ασφαλή χώρο για τα μικρά παιδιά.

Το έργο υλοποιήθηκε από την «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ», φορέα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Τα νέα σχολεία παρέχουν καλύτερες υποδομές από αυτές που υπήρχαν πριν από την καταστροφή. Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε ότι ύστερα από την καταστροφή, προτεραιότητα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν η αποκατάσταση της κανονικότητας στις τοπικές κοινωνίες, ξεκινώντας από τα σχολεία.

Η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνα Τραυλού, σημείωσε ότι η Ένωση θεσμοθέτησε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για τη στήριξη της Θεσσαλίας, το οποίο ονομάζεται «Άγιος Νικόλαος». Αυτό το σχέδιο καλύπτει τρία βασικά πεδία: Παιδεία, Πολιτισμός και Υγεία. Η ίδια τόνισε ότι προτεραιότητα δόθηκε στην αποκατάσταση των σχολείων που επλήγησαν, με στόχο τη βελτίωσή τους όπου χρειάζεται.

Ο υπουργός ευχαρίστησε την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για τη γενναιόδωρη δωρεά άνω των 30 εκατ. ευρώ για τις αποκαταστάσεις στα 33 σχολεία σε Θεσσαλία και Φθιώτιδα. Επίσης, ευχαρίστησε την Κτιριακές Υποδομές ΑΕ και τον ανάδοχο για την έγκαιρη ολοκλήρωση των εργασιών στα νηπιαγωγεία.

Πηγή: newsbeast.gr