Αύξηση Κύκλου Εργασιών και Στρατηγικές Επενδύσεις της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ για το 2023

Αύξηση Κύκλου Εργασιών και Στρατηγικές Επενδύσεις της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ για το 2023


Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, που ανήκει στον Όμιλο Green Beverages, δημοσίευσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2023, σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς. Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε 98,2 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 24% σε σύγκριση με το 2022. Αυτή η αύξηση αποδίδεται στη μεγαλύτερη διείσδυση στην αγορά και στην ενσωμάτωσή της Green Cola Hellas και Green Cola Operations τον Αύγουστο του 2023, βελτιώνοντας τις πωλήσεις στο εξωτερικό.

Τον Μάιο του 2024, η ΧΗΤΟΣ εξασφάλισε χρηματοδότηση 21 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και την Τράπεζα Πειραιώς, με στόχο την υλοποίηση επενδυτικού πλάνου άνω των 25 εκατ. ευρώ. Οι επενδύσεις επικεντρώνονται στη βελτίωση της αποδοτικότητας παραγωγής και στον ψηφιακό μετασχηματισμό, με σκοπό την αυξημένη λειτουργική κερδοφορία από το 2025.

Ο Γιώργος Βενιέρης, CEO του Ομίλου, υπογράμμισε πως το 2023 ήταν καθοριστική χρονιά για τη ΧΗΤΟΣ, με τη σημαντική αύξηση στον κύκλο εργασιών και τη νέα εποχή που ξεκινά μετά την ενσωμάτωσή τους. Ο Όμιλος στοχεύει σε βιώσιμη ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα, με στόχο κύκλο εργασιών άνω των 115 εκατ. ευρώ για το 2024.

Η ΧΗΤΟΣ ποντάρει στη συνέχιση της επιτυχημένης στρατηγικής στην εγχώρια αγορά αλλά και στην ενδυνάμωση των εξαγωγών της, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον της στην Μέση Ανατολή και την Ευρώπη. Οι στρατηγικές συνεργασίες με εταιρείες όπως η Gulf International και η Al Rabie αναμένονται να ενισχύσουν τη θέση της στην περιοχή.

Κατά τη διάρκεια του 2023, η Green Cola επενδύει στην ενίσχυση της παρουσίας της στην ευρωπαϊκή αγορά, επικεντρώνοντας την προσοχή της σε στρατηγικές χώρες όπως η Γερμανία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Στοχεύει επίσης στη διεύρυνση της διανομής της και την ενίσχυση της ψηφιακής παρουσίας της, με ιδιαίτερη επιτυχία στην πλατφόρμα της Amazon, όπου καταγράφει ταχεία ανάπτυξη.

Επιπλέον, ο Όμιλος σκοπεύει να δημοσιεύσει την πρώτη του Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης το 2024, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα βιωσιμότητας, ενθαρρύνοντας τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για την κοινωνία και το περιβάλλον.

Η ΧΗΤΟΣ διατηρεί επίσης ικανοποιητική ανάπτυξη στην αγορά των ΗΠΑ, εστιάζοντας στην αποδοτικότητα της διανομής και στην παρουσία της σε χιλιάδες σημεία λιανικής αποδοχής.

Πηγή: newsbeast.gr