Αύξηση Εσόδων και Επιτυχία της Εξαγοράς ΑΚΤΩΡ στον Όμιλο Intrakat Α’ Εξαμήνου 2024

Αύξηση Εσόδων και Επιτυχία της Εξαγοράς ΑΚΤΩΡ στον Όμιλο Intrakat Α’ Εξαμήνου 2024


Ενοποιώντας την ΑΚΤΩΡ για το πρώτο εξάμηνο του 2024, ο Όμιλος Intrakat παρουσίασε καταφανή αύξηση στα οικονομικά του μεγέθη, με ιδιαίτερα βελτιωμένους δείκτες που προδιαγράφουν αισιόδοξες προοπτικές για το μέλλον. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα €533 εκατ., σημειώνοντας αύξηση 32% σε σχέση με τη αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρονιάς.

Τα προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων κέρδη (EBITDA) παρουσίασαν εντυπωσιακή αύξηση 307%, φτάνοντας τα €28,5 εκατ. από €7 εκατ. το προηγούμενο εξάμηνο. Οι προσαρμοσμένες EBITDA ανήλθαν σε €30,8 εκατ., με αύξηση 250%, σε σύγκριση με €8,8 εκατ. το 2023, ενώ τα μικτά κέρδη αυξήθηκαν κατά 196%, φτάνοντας τα €50,9 εκατ. Επίσης, παρατηρήθηκε εντυπωσιακή αύξηση των ταμειακών διαθεσίμων, που ανήλθαν στα €115 εκατ., χωρίς νέα σημαντικά δάνεια, καθώς οι υποχρεώσεις των €140 εκατ. παραμένουν στο 80% των ιδίων κεφαλαίων.

Βασικό σημείο που υπογραμμίζει την επιτυχία της εξαγοράς της ΑΚΤΩΡ είναι η ανακοίνωση του Αντιπρόεδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου, Αλέξανδρου Εξάρχου, ο οποίος τόνισε την θετική πορεία ανάπτυξης και τη συνέπεια του Ομίλου όσον αφορά τις σχετικές υποσχέσεις. Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η αύξηση του κύκλου εργασιών και η δραστηριοποίηση σε νέες τομείς δραστηριότητας αναδεικνύουν την στρατηγική κατεύθυνση του Ομίλου.

Αξιοσημείωτη είναι η πρόοδος στα μεγάλα έργα υποδομών. Στο Μετρό Θεσσαλονίκης, η δραστηριότητα ανήλθε κατά 48%, με επένδυση €120 εκατ. για την κάλυψη παλαιών υποχρεώσεων και την επιτάχυνση των εργασιών. Στο έργο Πάτρα – Πύργος, οι ολοκληρώσεις εκτοξεύτηκαν στο 51% από μόλις 15% αρχικά, μετά από επενδύσεις €42 εκατ. Πέρα από τη σύναψη παλαιών υποχρεώσεων, στην Ρουμανία, οι επενδύσεις άγγιξαν τα €219 εκατ., με την παραγωγή να αυξάνεται κατά 168%.

Παράλληλα με την πρόοδο στα υπάρχοντα έργα, ο Όμιλος Intrakat εξασφάλισε νέα συμβόλαια ύψους €225,5 εκατ., διατηρώντας μη εκτελούμενα έργα που αγγίζουν τα €4,5 δισ. Το 1ο εξάμηνο του 2024 ξεχώρισαν συμβάσεις όπως η λειτουργία και συντήρηση της Εγνατίας Οδού και η κατασκευή φοιτητικών εστιών του Πανεπιστημίου Κρήτης, που υποδηλώνουν τη συνέχιση της ανάπτυξης στο μέλλον.

Πηγή: newsbeast.gr