Ο πρωθυπουργός ήταν σαφής στην πρόσφατη συνέντευξη του, μίλησε για «αναδιάρθρωση», κλείσιμο νοσοκομείων και μονάδων υγείας. Κι όλα αυτά ενώ η χώρα βρίσκεται στη δίνη του κορωνοιού, που αν κάτι ανέδειξε είναι η σημασία του ΕΣΥ που εκεί προσέφυγαν στην πανδημία, πλούσιοι και φτωχοί. Ξεχάστηκε φαίνεται πολύ γρήγορα το χειροκρότημα στους υγειονομικούς απ τα μπαλκόνια.

Είναι φανερό πως θα είχε ήδη επιδιωχθεί να εφαρμοστεί το σχέδιο νωρίτερα αν δεν υπήρχε η πανδημία. Κι αν τώρα βγαίνει απ τα συρτάρια, παρά το πολιτικό κόστος, μαρτυρά την σπουδή της κυβέρνησης να τελειώνει πριν τις εκλογές, όποτε και αν έρθουν. Γιατί προφανώς έχει να εξοφλήσει γραμμάτια έναντι του ιδιωτικού τομέα. Μεγάλα τα οικονομικά συμφέροντα στο χώρο της υγείας βλέπετε.

Πληροφορίες του σχεδίου που δημοσιεύτηκαν στον τύπο μιλούν για κλείσιμο και συγχωνεύσεις πολλών γνωστών νοσοκομείων (έως 60 απ τα 134!) στην Αττική αλλά και στην περιφέρεια στη φιλοσοφία ένα νοσοκομείο για κάθε νομό. Ανάμεσα τους αναφέρεται και η Εύβοια. Και μπορεί να έχουμε το ακλόνητο επιχείρημα της ιδιομορφίας του νομού (απομακρυσμένες περιοχές, οδικό δίκτυο) ωστόσο το κλείσιμο δομών εν μέσω πανδημίας στερείται επιχειρημάτων. Οπότε ας γρηγορούμε.

Συμεών Κεδίκογλου.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr