Μετά από ενημέρωση που είχε ο βουλευτής Σίμος Κεδίκογλου από τις Υπηρεσίες της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) αναφορικά με το έργο της αναστήλωσης και αποκατάστασης του ιστορικού και χαρακτηρισμένου ως διατηρητέο μνημείο έργο τέχνης, Υδροθεραπευτηρίου των Αγίων Αναργύρων στην Αιδηψό, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με την πολύτιμη συνδρομή των Υπηρεσιών της ΕΤΑΔ εντοπίστηκε η «χαμένη» μελέτη για την αποκατάσταση του Υδροθεραπευτηρίου των Αγίων Αναργύρων στην Αιδηψό, όπως είχε ζητηθεί στην πρόσφατη συνάντηση, που είχαμε μαζί με αντιπροσωπεία των Ξενοδόχων, των Εμπόρων και των Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων της περιοχής με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ κ. Στέφανο Βλαστό, ο οποίος είχε ανταποκριθεί θετικά στο εν λόγω αίτημα.

Λόγω της μεταγενέστερης καταστροφής της οροφής του κτηρίου ζητήθηκε η ταχύτατη επικαιροποίηση της μελέτης, προκειμένου να ενταχθεί το έργο στο επόμενο ΕΣΠΑ.
Είναι χρέος όλων μας να αποκατασταθεί το νεοκλασικό μνημείο, έργο της Σχολής Τσίλλερ, έτσι ώστε να αποτραπεί η κατάρρευσή του και να αποτελέσει έναν επιπλέον πόλο έλξης τουριστών στη Βόρεια Εύβοια».

Πηγή: eviaportal.gr