Ο πρώην δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης και η παράταξη του «Γέφυρα Προόδου & Ελπίδας» δεν θα συμμετάσχει σε ένδειξη διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης 29 Ιουλίου 2020, λόγω της απόφασης της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, για την διεξαγωγή αυτού να γίνει «Διά Περιφοράς». Το δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης περιλαμβάνει σοβαρά θέμα, εξαιρετικά κρίσιμα όπως η οικονομική πολιτική του ΦΟΣΔΑ

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Παγώνη:

Όπως γνωρίζετε σε όλη Ελλάδα, όπως και στη Χαλκίδα, τα Συμβούλια διεξάγονται πλέον «δια ζώσης», κεκλεισμένων των θυρών, όπως πραγματοποιήθηκε και το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, λόγω των συνθηκών για το COVID 19.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 29 Ιουλίου 2020 περιλαμβάνονται θέματα, εξαιρετικά σημαντικά και κρίσιμα για την ευρύτερη περιοχή και τα οικονομικά τα Δήμου, όπως το 1ο Θέμα που αφορά την οικονομική πολιτική του ΦΟΔΣΑ και απαιτούν διευκρινήσεις, συζήτηση και διάλογο από όλο το σώμα του Δ.Σ. και εσείς επιλέξατε εν τούτοις η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να γίνει «Διά Περιφοράς».

Εκφράζουμε την απόλυτη διαφωνία μας για την τακτική αυτή και σε ένδειξη διαμαρτυρίας, δεν θα συμμετέχουμε στην «Συνεδρίαση», δηλ. σε μια συνεδρίαση που δεν θα υπάρξει δημόσιος διάλογος ο οποίος είναι και το ζητούμενο των συνεδριάσεων.

Επιφυλασσόμαστε για την νομιμότητα των αποφάσεων σας.
Με εκτίμηση

Χρήστος Δ. Παγώνης
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Γέφυρα Προόδου & Ελπίδας»

Πηγή: eviaportal.gr