Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Κυριάκος Βελόπουλος προς τον Υπουργό Υγείας για την ενίσχυση των δομών ΕΚΑΒ στην Βόρεια Εύβοια.

Ακολουθεί η επιστολή:

Κύριε Υπουργέ,

σύμφωνα με τοπικό δημοσίευμα ηλεκτρονικού τύπου, της 5ης Ιουνίου 2020, ζητήθηκε από τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ, στην Βόρεια Εύβοια, η ενίσχυση των δομών του ΕΚΑΒ στην περιοχή αυτή, μέσω επικείμενων προσλήψεων επικουρικού προσωπικού. Παράλληλα, τονίστηκε η αναγκαιότητα διατήρησης του Σταθμού του ΕΚΑΒ στο Δήμο Μαντουδίου -Λίμνης – Αγ. Άννας και η ενίσχυση των δομών του στην Ιστιαία. Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ εξήρε το ρόλο του ΕΚΑΒ στην παροχή προ-νοσοκομειακής φροντίδας, καθώς επίσης, υπογράμμισε το έργο του στην αντιμετώπιση εκτάκτων και σοβαρών περιστατικών.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε, αφενός, για να διατηρηθούν οι υπάρχουσες Δομές του ΕΚΑΒ στη Βόρεια Εύβοια και αφετέρου, για να ενισχυθούν με ιατρούς-νοσηλευτές οι ως άνω δομές του, λαμβάνοντας υπόψη ότι, κατά την εκάστοτε θερινή περίοδο, αυξάνεται η προσέλευση τουριστών σε χωριά-κωμοπόλεις της εν λόγω ευρύτερης περιοχής;

Ο ερωτών Βουλευτής

Κυριάκος Βελόπουλος

Πηγή: eviaportal.gr