Πράσινο Φως για τη Δεύτερη Φάση Πεζοδρόμησης της Οδού Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη

Πράσινο Φως για τη Δεύτερη Φάση Πεζοδρόμησης της Οδού Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη


Η πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου για την πεζοδρόμηση της κεντρικής οδού Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη άνοιξε το δρόμο για τη δεύτερη φάση του έργου. Αυτή η φάση καλύπτει την περιοχή από την οδό Τσιμισκή έως την Λεωφόρο Νίκης και εξασφαλίζει χρηματοδότηση σχεδόν 2 εκατομμυρίων ευρώ, με στόχο τη βελτίωση της εικόνας της πόλης.

Ο πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου, κ. Γιάννης Ανδρουλάκης, δήλωσε ότι ομόφωνη απόφαση που λήφθηκε κατά τη συνεδρίαση της 9ης Οκτωβρίου είναι στρατηγικής σημασίας για την αστική αναζωογόνηση περιοχών με πλούσιο ιστορικό και τουριστικό ενδιαφέρον. Επιπλέον, τόνισε τη συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή υπό τον Δήμαρχο κ. Στέλιο Αγγελούδη, επισημαίνοντας την αποφασιστικότητα του Ταμείου να συμβάλλει στην επίτευξη κλιματικών στόχων για τη Θεσσαλονίκη έως το 2030.

Η χρηματοδότηση αυτή έρχεται ως συνέχεια της προηγούμενης απόφασης για την ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας σε «Πλατεία Μνήμης» εβραϊκού Ολοκαυτώματος, που προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί το 2024. Το έργο αυτό, όπως και τα υπόλοιπα που προγραμματίζονται, αποσκοπεί στην αποκατάσταση της ιστορικής μνήμης και στην αναβάθμιση του αστικού τοπίου.

Κατά τη συνεδρίαση, εγκρίθηκε επίσης η χρηματοδότηση άλλων έργων, όπως η «Ενίσχυση προσβασιμότητας πεζών» στο δήμο Λεβαδέων και η «Κατασκευή πλατείας» στην Αγυιά του Δήμου Πατρέων.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μέρος της στρατηγικής του Πράσινου Ταμείου να υποστηρίζει έργα που αναβαθμίζουν τις πόλεις. Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως η συνεργασία με την κυβέρνηση και το Υπουργείο Περιβάλλοντος είναι κεντρικής σημασίας για την προώθηση των αστικών αναπλάσεων.

Πηγή: newsbeast.gr