Στην αρμόδια επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής τοποθετήθηκε σήμερα ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, στη συζήτηση του σχεδίου νόμου για την εταιρική διακυβέρνηση.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε τόσο τη διαδικασία κατάθεσης του σ/ν στη βουλή, καθώς δόθηκε ελάχιστος χρόνος στα κόμματα και στους βουλευτές να επεξεργαστούν το νομοσχέδιο, όσο και την περίοδο διαβούλευσης, αφού το υπουργείο ζήτησε τις απόψεις όλων των ενδιαφερομένων τον περασμένο Μάρτιο, τις ημέρες που όλη η χώρα είχε τεθεί σε καραντίνα λόγω του Covid-19.

Ο βουλευτής Ευβοίας ανέφερε τις ενστάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με το νομοσχέδιο, χαρακτηρίζοντάς το “βαρύ” και εκφράζοντας τις επιφυλάξεις του σχετικά με κάποιες βασικές νομικές του αδυναμίες, ενώ επιφυλάχθηκε για αναλυτικότερα στοιχεία μετά την ακρόαση των φορέων στην Επιτροπή.

Παράλληλα, ο Μ. Χατζηγιαννάκης επεσήμανε στον υπουργό Οικονομικών την προβληματική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με το πρόγραμμα ΤΕΠΙΧ ΙΙ.

Όπως σημείωσε, πέρα από το γεγονός ότι μόλις 1/10 επιχειρήσεις είδε την αίτηση της για δανειοδότηση να γίνεται δεκτή, το ακόμα χειρότερο είναι πως από το σύνολο των 2 δις ελάχιστα χρήματα κατέληξαν τελικά στην ήδη αφαιμαγμένη αγορά, καθώς οι τράπεζες προτίμησαν να εξασφαλίσουν προηγούμενες δανειακές υποχρεώσεις, αφήνοντας την ελληνική οικονομία και τις πληττόμενες επιχειρήσεις χωρίς καμία ουσιαστική ενίσχυση την περίοδο που προσπαθούν να επουλώσουν τις πληγές τους από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πηγή: eviaportal.gr