Ανακοινώνεται η Έκθεση του τμήματος Κοσμήματος, την τρίτη κατά σειρά έκθεση, που διοργανώνεται από το Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας και είναι αφιερωμένη στην επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε με την επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού, την υποστήριξη του Δήμου Χαλκιδέων και του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ. Πριν από 100 χρόνια ήρθαν από την ανατολή, κουβαλώντας την παράδοση ενός πολιτισμού 3.500 χρόνων.

Εμπνεόμαστε από την καθημερινή ζωή των Μικρασιατών, τα κεντήματα και τις φορεσιές τους και “κεντάμε” στο μέταλλο στοιχεία, για να συνθέσουμε σύγχρονα κοσμήματα. Στα πλαίσια της έκθεσης θα κυκλοφορήσει βιβλίο με τα κοσμήματα των μαθητριών και το σκεπτικό που τα δημιούργησαν, έκδοση του Δήμου Χαλκιδέων. Προλογίζουν η Δήμαρχος Χαλκιδέων κυρία Έλενα Βάκα και η Πρόεδρος του Εργαστηρίου κυρία Χαρίκλεια Μυταρά.

Άκης Γκούμας Δάσκαλος – Σχεδιαστής κοσμημάτων, Ξενιάς Βασίλης: Φωτογράφιση και δημιουργία βίντεο
Συμμετέχουν: Δημητρίου Ευαγγελία, Καλαθέρη Αμαλία, Κατσιβέλη Μαρία, Κρασαδάκη Άννα, Λαφαζάνη Νίκη, Μπιλίρη Γεωργία, Πουλιανίτου Ρούλα, Συρρή Πόπη, Τζελέπη Βάλη, Τζελφέ Καίτη, Τζινιέρη Κέρυ, Τσιγώνη Ειρήνη, Τσούμαρη Χάιδω, Τσουρβάκα Ευαγγελία, Χουμπερ Δάφνη

Αίθουσα Τέχνης Αριστοτέλης, στην Παραλία Χαλκίδας
Εγκαίνια έκθεσης: Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022 στις 19.30
Διάρκεια έκθεσης: από 10/10 έως 27/10/2022

Ωράριο έκθεσης: από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 18.30 έως τις 22.00, Σάββατο και Κυριακή πρωί από τις 11.00 έως τις 14.00 και από τις 18.30 έως τις 22.00

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr