Τα ζητήματα της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας στις τιμές των καθημερινών προϊόντών σχολίασε ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, μιλώντας στην εκπομπή “Ώρα οικονομίας” στο pagenews.gr και τη δημοσιογράφο Σοφία Χύτου.

Όπως επεσήμανε ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, η Ελλάδα κατέχει πλέον -επίσημα και με βάση τα στοιχεία- τα πρωτεία στην ακριβότερη ενέργεια μεταξύ των χωρών της ΕΕ, προσθέτοντας ότι το υπαρκτό παγκόσμιο κύμα ακρίβειας και η άνοδος των τιμών σε όλα τα ενεργειακά είδη δεν δικαιολογούν το θλιβερό “προνόμιο” των Ελλήνων να πληρώνουν την ακριβότερη κιλοβατώρα στην Ευρώπη, αρκετά πιο ακριβά μάλιστα ακόμα και από τη δεύτερη στη σχετική κατάταξη Ρουμανία. Ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης σημείωσε πως το γεγονός αυτό οφείλεται σε εσωτερικές ατέλειες και παθογένειες της ελληνικής αγοράς, καθώς και στην απουσία κυβερνητικών μέτρων ανάσχεσης του φαινομένου, με αποτέλεσμα τους αφόρητα φουσκωμένους λογαριασμούς που φτάνουν σε όλα τα σπίτια και τις επιχειρήσεις.

Αναφερόμενος στα μέτρα που προτείνει η αξιωματική αντιπολίτευση, ο αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία επανέλαβε την ανάγκη να μειωθεί για όσο καιρό διαρκεί η ενεργειακή κρίση ο ειδικός φόρος για την ενέργεια στο ελάχιστο ποσοστό που επιτρέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Παράλληλα, υποστήριξε πως θα πρέπει να δοθεί γενναία αύξηση στον κατώτατο μισθό, καθώς το φάσμα των ανατιμήσεων είναι μεγάλο και καταγράφονται αυξήσεις σχεδόν σε όλα τα προϊόντα που φθάνουν στο καλάθι μας.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης σημείωσε πως η κυβέρνηση της ΝΔ όφειλε να έχει λάβει μέτρα από το καλοκαίρι για την ακρίβεια που βιώνουμε σήμερα. Οι αυξήσεις, πρόσθεσε, πλήττουν βάναυσα το πορτοφόλι του ελληνικού νοικοκυριού και προφανώς δυσχερέστερα τις πιο αδύναμες κοινωνικές τάξεις που δυσκολεύονται να βγάλουν τον μήνα, στην πραγματικότητα ωστόσο το 90% της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, πλήττονται άμεσα από το κύμα της ακρίβειας.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr