Η Ομάδα Γυναικών Χαλκίδας καταδικάζει απερίφραστα την άδικη και εκδικητική δίωξη μέλους της Ομάδας, η οποία μαζί με άλλη μια συναδέλφισσα εκπαιδευτικό από το 10ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας διώκονται καθώς διεκδίκησαν τα αυτονόητα. Δηλαδή όλα τα παιδιά να έχουν τον δάσκαλο τους καθώς στο συγκεκριμένο σχολείο υπήρχε τμήμα χωρίς εκπαιδευτικό από τα τέλη Σεπτεμβρίου αλλά και γιατί δεν έβαλαν πλάτη να υλοποιηθεί προφορική εντολή προκειμένου να πετάξουν έξω απ’ το σχολείο παιδιά που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες κάνοντας τα δύο τμήματα ένα υπό το ιδιόμορφο καθεστώς της “συνδιδασκαλιας”.

Το υπουργείο Παιδείας και η Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Εύβοιας την ίδια στιγμή που απειλούν εκπαιδευτικούς, έχουν σοβαρότατες ευθύνες απέναντι σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς που όλο το προηγούμενο διάστημα προχώρησαν σε σειρά συγχωνεύσεων στριμώχνοντας τα παιδιά μας εν μέσω πανδημίας σε 25αρια τμήματα και υπηρετώντας υγειονομικά πρωτόκολλα λάστιχο που μετατρέπουν καθημερινά τα σχολεία σε εστίες υπερμετάδοσης του ιού.

Ενώ την ίδια στιγμή σφυρίζουν αδιάφορα για τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, καθαρίστριες, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, εξοπλισμό των σχολείων, για τα ακατάλληλα και επικίνδυνα σχολικά κτήρια που υπάρχουν στην πόλη μας.

Ως εδώ! Δεν θα ανεχτούμε καθεστώς τρόμου στα σχολεία!
Είμαστε στο πλάι κάθε εκπαιδευτικού που αγωνίζεται για το σχολείο που αξίζει στα παιδιά μας!

Όλοι και όλες στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 13:30 στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Εύβοιας.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr