Επιστολή διαμαρτυρίας για το επικείμενο δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής 28 Αυγούστου 2020 απέστειλε η Λαϊκή Συσπείρωση και οι δημοτικοί σύμβουλοι Στάθης Λιαγκάκης και Παναγιώτης Καρατζούδης. Οι σύμβουλοι διαμαρτύρονται για τον τρόπο διεξαγωγής του δημοτικού συμβουλίου και επιθυμούν η συνεδρίαση να πραγματοποιηθεί με τη δια ζώσης συμμετοχή των μελών του.

Ακολουθεί το κείμενο:

Η δημοτική αρχή του κ. Τσαπουρνιώτη έχει βολευτεί με τα έκτακτα μέτρα των ΠΝΠ και συνεχίζει να απαξιώνει το Δημοτικό Συμβούλιο και το ρόλο του, με τις διά περιφοράς συνεδριάσεις, που είναι και οι χειρότερες.

Παρεμποδίζουν έτσι τη συζήτηση αλλά και τη δυνατότητα των δημοτικών συμβούλων να καταθέτουν εναλλακτικές προτάσεις προς ψήφιση που στο κάτω – κάτω μπορούν να προκύπτουν και ως αποτέλεσμα της ζωντανής αντιπαράθεσης, των επιχειρημάτων κλπ.

Φυσικά αυτό τον τρόπο τον επιλέγουν οι Δημοτικές Αρχές γιατί τους επιτρέπει να περνάνε ότι θέλουν.

Άλλωστε τους “βολεύει” οι μειοψηφίες στη συνείδηση του λαού, να λειτουργούν σαν “πλαστές πλειοψηφίες”, αξιοποιώντας το απαράδεκτο νομικό πλαίσιο που καθιέρωσε η κυβέρνηση της Ν.Δ.

Το έκτακτο θεσμικό πλαίσιο αφορούσε σε συγκεκριμένη περίοδο και ιδιαίτερα την περίοδο της καραντίνας. Μέτρα που αντίστοιχα αφορούσαν και τις υπηρεσίες και του υπαλλήλους.

Σήμερα όλα αυτά έχουν αρθεί, οι υπηρεσίες είναι ανοιχτές στο κοινό, οι εργαζόμενοι δουλεύουν και μετακινούνται μέσα στο συνωστισμό κλπ. Ακόμα και η Βουλή συνεδριάζει με μέτρα μεν αλλά ζωντανά. Όταν λοιπόν όλα αυτά ισχύουν, δεν μπορούμε να αποδεχτούμε τέτοια μέτρα λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, που ακυρώνουν κάθε δημοκρατικό επικάλυμμα της λειτουργίας των Δήμων.

Γίνεται αντιληπτό ότι τα ζητήματα περιορισμών με βάση τον COVID-19 θα συνεχιστούν και εμείς δεν πρέπει να συμφιλιωνόμαστε με τέτοιου είδους καταστάσεις που αξιοποιούν και θέλουν να επιβάλλουν η κυβέρνηση της Ν.Δ. και η αντιπολίτευση.

Ιδιαίτερα μάλιστα όταν μπροστά μας έρχονται ζητήματα όπως οι Προϋπολογισμοί των Δήμων, η λειτουργία σχολείων και παιδικών σταθμών, καθαρίστριες σχολείων με βάση το νέο καθεστώς που έφερε η Κυβέρνηση, κλπ.

Καταγγέλλουμε αυτή τη στάση της Δημοτικής Αρχής, αλλά και της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας κ. Στεργίου και καλούμε τον Πρόεδρο του Δ.Σ. να μεριμνήσει ώστε η συνεδρίαση να πραγματοποιηθεί με τη δια ζώσης συμμετοχή των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Υπάρχει αυτή η δυνατότητα με την αξιοποίηση του χώρου συνεδριάσεων και τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας.

Επαναλαμβάνουμε ότι αυτή την περίοδο απαιτείται συμμόρφωση με τις επιστημονικές οδηγίες για την προστασία του λαού μας. Αυτό όμως δεν μπορεί να λειτουργεί ως πρόσχημα για συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων-παρωδίες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση και οι Δημοτικοί της Σύμβουλοι δεν θα συμμετέχουμε σε αυτή τη διαδικασία – παρωδία του Δημοτικού Συμβουλίου και θα απέχουμε σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Απαιτούμε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και λήψεις αποφάσεων, με την παρουσία των Δημοτικών Συμβούλων και τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας.

Μένουμε δυνατοί – Δεν μένουμε σιωπηλοί.

Πηγή: eviaportal.gr