Δεν τίθεται πλέον θέμα αποδυνάμωσης των Κέντρων Υγείας της Βόρειας Εύβοιας ξεκαθάρισε ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου, καθώς μόλις πληροφορήθηκε, ότι υπάρχει επιστολή του Νοσοκομείου Χαλκίδας με την οποία ζητείται η μετακίνηση γιατρών από το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, με στόχο την ενίσχυση του εμβολιαστικού κέντρου του Νοσοκομείου, επικοινώνησε άμεσα με τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας κ. Σερέτη.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο βουλευτής σε συνέντευξή του στο Ράδιο Ιστιαία η εισήγηση του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Χαλκίδας αφορούσε στην παράταση της εκπαίδευσης των αγροτικών ιατρών, να παραμείνουν δηλαδή για ακόμα έναν μήνα στο Νοσοκομείο εξαιτίας της μεγάλης επιβάρυνσης που δέχεται και η κατάσταση κρίνεται πολύ δύσκολη.

Ο κ. Σερέτης κατανοώντας, ότι και οι ανάγκες στη Βόρεια Εύβοια είναι τέτοιες που δεν επιτρέπουν τη μετακίνηση προσωπικού τον διαβεβαίωσε, ότι δεν θα κάνει αποδεκτό το εν λόγω αίτημα.

Απαντώντας στο ερώτημα, πως σχολιάζει το γεγονός από την μία πλευρά να υπάρχει ανάγκη για κάλυψη κενών και από την άλλη να στέλνουν επιστολή για μετακινήσεις, επεσήμανε, ότι η πίεση που δέχεται το Νοσοκομείο της Χαλκίδας είναι τεράστια και γενικά το εθνικό σύστημα υγείας είναι εξαιρετικά επιβαρυμένο λόγω covid-19, οπότε και εξυπηρετούνται περιστατικά από τις περιοχές της Θήβας, της Λειβαδιάς ακόμα και από την Αθήνα. Όπως τόνισε θα πρέπει να γίνει κατανοητή η πίεση που δέχονται που έχει ως αποτέλεσμα να ζητάνε ενίσχυση με οποιοδήποτε τρόπο, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η ουρολογική κλινική θα έπρεπε να λειτουργεί με έξι γιατρούς και αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόλις δύο.

Πρόσθεσε, ότι ο ίδιος πιέζει με κάθε τρόπο για να γίνουν επιπλέον προσλήψεις για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες, ενώ υπενθύμισε ότι οι επικουρικοί γιατροί που προσελήφθησαν το διάστημα της πανδημίας , όπως έχει δηλώσει και ο πρωθυπουργός, στη συντριπτική τους πλειονότητα θα παραμείνουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Σε ό, τι αφορά τη λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου στην Ιστιαία και το Μαντούδι απάντησε ότι σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του κ. Σερέτη μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου θα έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί και ήδη περιμένουν τη σχετική απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Τέλος, απηύθυνε έκκληση να είναι όλοι ιδιαιτέρως προσεκτικοί γιατί διανύουμε μία πολύ κρίσιμη περίοδο της πανδημίας, βρισκόμαστε κοντά στο τέλος της, αλλά ακόμα δεν έχει έρθει και είδαμε όλοι τι συνέβη σε περιοχές, όπως η Αρτάκη και η Χαλκίδα, επισημαίνοντας: «Πρέπει να τηρούμε τα μέτρα και να αυτοπροστατευόμαστε για να προστατέψουμε και το κοινωνικό σύνολο».

Πηγή: eviaportal.gr