Τοποθέτηση του Βαγγέλη Αποστόλου, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ευβοίας και πρώην Υπουργού, στην παρουσίαση του σχεδίου ανασυγκρότησης της Β. Εύβοιας από την Επιτροπή Ανασυγκρότησης, με τον επικεφαλής της επιτροπής κ. Σταύρο Μπένο, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021 στο Δημοτικό σχολείο Λίμνης Ευβοίας:

“Γεννήθηκα και μεγάλωσα στους Παπάδες, πήγα Γυμνάσιο στην Αγία Άννα και Λύκειο στην Ιστιαία. Ο δεσμός μου με τη Β. Εύβοια είναι δεσμός ζωής. Είναι αυτονόητο Σταύρο ότι θέλω να πετύχεις. Στην πρώτη ανακοίνωση της Ειδικής Επιτροπής σας για τη Β. Εύβοια αναφερθήκατε ότι θα συντάξετε ένα στρατηγικό σχέδιο για την παραγωγική της ανασυγκρότηση. Σήμερα όμως αυτό που μας παρουσιάσατε δεν αποτελεί κάτι το συγκεκριμένο, τόσο από πλευράς προτεινόμενων έργων, όσο και διαθέσιμων πόρων.

Δεν ακούσαμε δηλαδή σήμερα μια ολοκληρωμένη πρόταση, για να την αξιολογήσουμε, να την κρίνουμε, και να καταθέσουμε και τις δικές μας αντιπροτάσεις. Όταν είστε έτοιμοι μπορούμε να συμμετέχουμε ουσιαστικά στη σχετική συζήτηση.

Όμως αυτή την ώρα είναι διάχυτη η απαίτηση στην τοπική κοινωνία για κάθαρση, για την ανάδειξη των ευθυνών. Παράλληλα βέβαια πρέπει να δοθεί απάντηση και στα δύο βασικά ζητούμενα της επόμενης ημέρας, πρώτον την περιβαλλοντική προστασία, με την κατασκευή των προστατευτικών πλεγμάτων και την κήρυξη αναδασωτέων των εκτάσεων που κάηκαν και
Δεύτερον με την καταβολή των αποζημιώσεων και των ενισχύσεων, ένα ζήτημα που θα σηματοδοτήσει όχι μόνο την πορεία επαναφοράς στην προηγούμενη κατάσταση, αλλά και τη βούληση για την παραμονή όλων στον τόπο τους.

Η Β. Εύβοια πρέπει να αναστηθεί κι όχι να μεταμορφωθεί. Κι αυτό θα συμβεί αν σε παράλληλη πορεία με την αναγέννηση που θα προσφέρει η φύση στην περιοχή προχωρήσουμε και στις απαραίτητες υποδομές.”

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr