Η αξιοποίηση των κοινοτικών προγραμμάτων για τις νησιωτικές περιοχές στο πλαίσιο ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας ήταν το αντικείμενο της σημερινής συνάντησης του Σίμου Κεδίκογλου με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.

Πιο ειδικά, ο βουλευτής έθεσε το θέμα το θέμα του εκσυγχρονισμού των λιμενικών εγκαταστάσεων, ενώ τόνισε την επιτακτική ανάγκη αντιμετώπισης του προβλήματος των επικίνδυνων σπηλαιώσεων στην παραλία της Λίμνης.

Παράλληλα, το Υπουργείο προτίθεται να αναλάβει στο πλαίσιο του προγράμματος χρηματοδότησης «Νέαρχος» έργα ύδρευσης, εγκαταστάσεων αφαλάτωσης και τοποθέτησης δεξαμενών ύδατος στα κατάλληλα σημεία. Μάλιστα, εντός της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση προκειμένου να αποσαφηνιστούν τα έργα, τα οποία μπορούν να ενταχθούν στο master plan για την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας.

Ο βουλευτής ζήτησε, επίσης, την επίσπευση της διαδικασίας σύνταξης της μελέτης βιωσιμότητας για τη σύνδεση του λιμανιού της Κύμης με τα λιμάνια του Εύξεινου Πόντου.
Επιπλέον, ζήτησε από τον Υπουργό να διαβιβάσει στους άντρες του Λιμενικού Σώματος τις θερμές ευχαριστίες όλων στη Βόρεια Εύβοια για τη σημαντική συνδρομή τους τις ημέρες της μεγάλης καταστροφής.

Τέλος, ευχαρίστησε για την έναρξη των δρομολογίων της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Καρύστου με τις Βόρειες Κυκλάδες. Για την έναρξη της συγκεκριμένης ακτοπλοϊκής σύνδεσης είχαν καταβληθεί πολύμηνες προσπάθειες δεδομένου, ότι θα δημιουργηθούν προοπτικές περαιτέρω τουριστικής ανάπτυξης.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr